Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Історії мирних: несла дочку на руках і її дивом не зачепило

25.11.2019

 

Фонд Ріната Ахметова в рамках проєкту «Рінат Ахметов – Допоможемо. Історії мирних» продовжує публікацію розповідей про долі мирних жителів Донбасу. Героїня чергового відео – Галина Коваль із Павлополя.

До початку збройного конфлікту Галина Коваль жила разом із мамою та донькою Інною. У дівчинки важка форма дитячого церебрального паралічу, і вона потребує постійного догляду.

«У нас усе почалося десь у серпні 2014 року. Перший сильний обстріл стався в листопаді. Ми були втрьох вдома: я, мама та Інна. Мама вже тоді важко хворіла та лежала. Снаряди падали перед будинком і позаду нього. Це було страшно», – так згадується день, який перевернув життя сім’ї.

Коли жінки спускалися до підвалу, щоб сховатися від обстрілу, Галина відчула удар.

«Інна почала кричати – і тут я побачила калюжу своєї крові. А я дочку саме на руках несла, і її дивом не зачепило. Потім вийшли, а навколо все зруйновано. П’ять вирв нарахували», – каже Галина Коваль.

Менш ніж тиждень потому мама Галини померла – не витримало серце. Сама вона спершу навіть не відчула болю та поранення. Але згодом лікування забрало кілька місяців.

Сили вистояти та віру в майбутнє допомагає зберегти підтримка Фонду:

«Дякую Рінату Ахметову за те, що нас тоді не кинув і зараз допомагає».