Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Хочу стати чемпіоном»: талановитий спортсмен з інтернату отримав мотивувальний подарунок від Ріната Ахметова

30.05.2019

У ранньому дитинстві Ігор Аліхнович тяжко захворів і повністю втратив слух. Зараз йому 17 років, він по-дорослому стримано ставиться до своєї хвороби, але коли досяг підліткового віку, багато переживав через те, що абсолютно нічого не чує. Головним способом самовираження для нього став баскетбол. Хлопець вперше зіграв у цю гру лише три роки тому. У рідній для нього Маріупольській спеціальній школі-інтернаті для дітей зі зниженим слухом № 21 цей вид спорту особливо популярний. Ігор фанатично любить баскетбол і кожну вільну хвилину проводить на майданчику – кидає м’яч у кошик. Відпочиваючи після гри, вмикає на YouTube нарізки з матчів найзнаменитіших команд.

– Дивлюся, як грають найкращі з найкращих, позначаю  для себе якісь моменти, а потім прошу тренера, щоб він навчив нових прийомів, – каже юний спортсмен, користуючись мовою жестів.

Одержимість спортом дала свої плоди – тепер хлопець увійшов до складу молодіжної збірної України з баскетболу для глухих.

Цього року Ігор Аліхнович став випускником. За останній рік у стінах інтернату він потрапив на організовану Фондом Ріната Ахметова мотиваційну зустріч у рамках проекту «Твоя суперсила». На таких заходах перед дітьми виступають відомі й успішні люди, ведучі телеканалу «Україна». Амбасадори Фонду розповідають свої історії успіху та пояснюють, як важливо знайти свій талант, вірити, що ти зможеш його реалізувати та починати крокувати дорогою до мрії. Побувавши на такій лекції, Ігор надихнувся і вирішив:

«Я хочу присвятити баскетболу все життя, стати чемпіоном і, можливо, грати за великий клуб».

Хлопець планує також продовжувати навчання – буде вступати до Дніпропетровського коледжу.

Нещодавно проект «Твоя суперсила» знову приїхав до Маріуполя. Діти зустрічалися з амбасадором Фонду Ріната Ахметова, ведучим новин телеканалу «Україна» Максимом Сікорою. Після лекції Ігорю вручили подарунок від Ріната Ахметова – набір професійних баскетбольних м’ячів. Звісно, він був щасливий.

– Дякую Рінату Ахметову, для мене це найкращий подарунок. Тепер буду тренуватися ще більше! – сказав Ігор.

– Рінат Ахметов – найвідоміший благодійник України, для якого допомога дітям завжди на першому місці. Тому було започатковано проект, у рамках якого діти розкривають і розвивають свої таланти. Сьогодні Ігор отримав мотивувальний подарунок, завдяки якому зможе продовжувати розвивати свій спортивний талант, – сказала менеджер Фонду Ріната Ахметова Оксана Збітнєва.