Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Хірург Ігор Дітковський: «Завдяки Фонду Ріната Ахметова українські діти отримують найякіснішу допомогу у світі»

03.05.2019

Фонд Ріната Ахметова з 2013 року допомагає дітям із діагнозом «вада серця». Для системної боротьби з хворобою у 2017 році почав працювати проект «Здорове серце». У його рамках  дітям проводять корекційні операції зі встановлення імпланта-оклюдера.

Завдяки співпраці Фонду Ріната Ахметова з провідними медичними інститутами країни в Україні надають найякіснішу кардіологічну допомогу в цьому напрямі, яка тільки можлива у світі. Про це сказав на звітному заході Фонду дитячий ендоваскулярний хірург Національного інституту ім. Амосова Ігор Дітковський. Лікар був відзначений спеціальною нагородою «Врятовані серця» за десятки успішних операцій у рамках проекту «Здорове серце» Фонду Ріната Ахметова.

– Оклюдер – це пристрій, що не є якоюсь герметичною заслінкою. Це лише каркас, щоб у серці виросла частина, котрої  бракує. Надалі його просто неможливо відрізнити від серця», – пояснює Дітковський, який став одним з основних експертів проекту «Здорове серце».

Лікар каже, що Інститут ім. Амосова радий співпраці з Фондом, тому що завдяки цьому проводяться високотехнологічні операції на серці хворим дітям.

– Це дуже благородна місія, я вдячний Рінату Ахметову за те, що допомагає дітям із хворим серцем і робить їх здоровими. Сподіваємося на подальшу співпрацю, – додав хірург.

На сьогодні в рамках проекту «Здорове серце» дітям було проведено 95 операцій. Про те, як отримати допомогу за програмами та проектами Фонду, можна дізнатися за посиланням (https://www.fdu.org.ua/get_help).

– Порятунок життів – одне з найскладніших завдань. І все-таки, це завдання. Це не диво, не подвиг, не випадковість. Рінат Ахметов продовжує допомагати дітям із вадою серця видужувати. За роки реалізації проекту «Здорове серце» Фонд сформував справжню культуру малоінвазивних операцій, це справжній прорив у медицині, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.