Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гумштаб Ріната Ахметова допомагає вижити хлопчикові-музиканту з Донецька

22.05.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує надавати допомогу дітям Донбасу. У межах проекту «Ліки дітям» відбувається видавання інсуліну, протисудомних і протиастматичних препаратів усім дітям до 18 років, які проживають на непідконтрольних Україні територіях Донбасу, а також дітям сімей-переселенців, які виїхали на мирні території Донецької та Луганської областей. Кожна дитина Донбасу зможе отримати життєво необхідні медикаменти на 3 місяці вперед.

Федора Нагірного можна назвати людиною-оркестром. Він майстерно володіє домрою і гітарою. Професійні заняття музикою не заважають йому домагатися успіхів у навчанні. Однак 4 роки тому після серйозного нападу хлопець потрапив до лікарні, йому діагностували цукровий діабет. Відтоді його життя залежить від дорогих препаратів і частих уколів.

«Наш дільничний лікар вчасно не зреагував, коли ми здали аналізи, і там високий цукор був. Минуло більш ніж два тижні, і нас у реанімацію забрали», – згадує Діана Нагорна, мама Федора.

З початком воєнних дій через постійний страх під час обстрілів стан хлопця різко погіршився. Щоб його врятувати, батькам довелося тікати з рідного Донецька до Краматорська. Зараз за рівнем цукру потрібно постійно стежити. За допомогою тест-смужок, які отримує від Гуманітарного Штабу Ріната Ахметова.

«Хочу вступити до консерваторії і стати викладачем музики, – розповідає Федір. – Рінат Леонідович Ахметов дуже добра людина, він багато кому допоміг уже. Мені він надає багато необхідних для мене матеріалів витратних. І я дуже вдячний йому за це».

Тепер хлопчикові потрібен особливий режим харчування. Продукти сім’ї теж надає Гуманітарний Штаб Ріната Ахметова. У продуктових наборах – все найнеобхідніше, щоб вижити. Таку допомогу надають найбільш незахищеним мирним жителям на Сході України. За весь час роботи волонтери Гумштабу роздали більш ніж 11 мільйонів 760 тисяч наборів виживання.