Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гумштаб допоміг врятувати серце маленького хлопчика

23.05.2018

Сьогодні в сім'ї Акімових важливий день. Чотирирічного Марка Акімова, у якого ще після народження лікарі виявили ваду серця, мають госпіталізувати. Фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова рекомендували оперативне лікування ендоваскулярним методом. Допомогу сім'ї надав Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

Як розповідає мама Марка, 27-річна Юлія, чекати допомоги сім'ї було просто нізвідки. У зв'язку з воєнними подіями на Донбасі вона з дитиною кілька разів змінювала місце проживання, зараз вони живуть в Харківській області. Її чоловік в 2015 році покинув сім'ю і виїхав до Росії, і де він тепер невідомо. Сама Юля отримує державну допомогу для переселенців, але вона занадто мала – ніяк не вистачить на операцію. А з мізерною зарплатою в дитячому садку сім'я ледве зводить кінці з кінцями.

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує надавати адресну допомогу тим, хто особливо гостро цього потребує. В межах проекту «Здорове серце», що стартував у лютому торік, 41 дитині надано допомогу в проведенні операції на серці. І звернення до Штабу не припиняються.