Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гумштаб допоміг у лікуванні дівчинки з Мар’їнки. Як отримати адресну допомогу для дитини?

09.06.2017

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова продовжує допомагати жителям Донбасу. Прості люди, змушені проживати в зоні воєнного конфлікту, зараз гостро потребують підтримки й допомоги.

У Мар’їнці раптовий обстріл ледь не позбавив життя цілу сім’ю – один зі снарядів розірвався в городі, де працювала сім’я Семенченків. «У дворі видно дірки від осколків, даху взагалі не було – весь розлетівся», – розповідає глава сімейства Олексій.

Батько й дочка вижили дивом, але отримали серйозні травми: дівчинка втратила слух, Олексію осколки посікли ногу. «Все як у тумані було, мене оглушило на дві хвилини, я нічого не чула», – згадує дочка Карина.

Спочатку постраждалі вирішили не звертатися по допомогу. Дівчинку госпіталізували тільки через кілька днів, коли терпіти головний біль уже не було сил. Медикаментами сім’ю забезпечив Гуманітарний штаб Ріната Ахметова.

«Дякуємо! Швидко відреагували, на другий день нам зателефонували, запропонували допомогу і швидко доставили ліки», – розповідає Ірина Семенченко.

За три роки роботи на Сході України Гуманітарний штаб Ріната Ахметова надав адресну допомогу на лікування та операції понад 8 тисячам дорослих і дітей.

«Штаб Ріната Ахметова особливу увагу приділяє дітям, – каже керівник програми «Адресна допомога» Ігор Хаджинов. – Ми намагаємося надавати максимально оперативно допомогу важкохворим дітям, які перебувають у зоні бойових дій. Ми допомагаємо тим сім’ям, які не мають коштів на лікування дітей».

Хто може отримати допомогу?

Адресну медичну допомогу можуть отримати:

  • жителі Донецької та Луганської областей;
  • тимчасові переселенці, які мають відповідну довідку.

Адресну медичну допомогу надають дітям, які належать до таких пільгових категорій:

  • сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою;
  • багатодітні сім’ї з 3 і більше дітьми до 18 років;
  • матері-одиночки або вдови з дітьми до 18 років;
  • сім’ї, що опинилися в складних життєвих обставинах (сім’ї, у яких більш ніж одна тяжкохвора особа).

Адресна медична допомога надається дорослим мирним громадянам, що належать до таких пільгових категорій:

  • одинока мати/батько чи бабуся/дідусь-опікун;
  • дитина й мати/батько, постраждалі в результаті бойових дій, ДТП, пожеж тощо;
  • юнак/дівчина віком від 18 до 25 років, які потребують допомоги для лікування/операції виліковного захворювання.

Заявки на адресну медичну допомогу можна залишити на гарячій лінії Гуманітарного штабу 0800 509 001 або надіслати на електронну адресу [email protected].