Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб рятує юного донеччанина від судом

21.03.2018

Регулярно приймати протисудомні препарати змушений 10-річний житель Донецька Федір. Він інвалід з дитинства, оскільки ще в двомісячному віці у хлопчика почалися напади. До початку воєнних дій сім'я отримувала потрібні ліки за державною програмою. Але зараз батьки Федора можуть надіятися лише на допомогу від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. Завдяки проекту «Ліки дітям» безплатні медикаменти можуть отримувати діти з важкими захворюваннями, які проживають як на території, підконтрольній українській владі, так і неконтрольованій.

У Федора діагностували туберозний склероз. Щопівроку він обстежується у невролога та інших фахівців. Хлопчик регулярно приймає протисудомні препарати, і у нього спостерігається позитивна динаміка – кількість нападів зменшується. Забезпечити сина дорогими медикаментами мама не може, оскільки не працює. Доводиться постійно бути вдома, доглядати за дитиною, а отримує вона лише допомогу з інвалідності на сина – 1200 гривень. Зараз же – завдяки Гуманітарному штабу – регулярно на три місяці наперед мама Федора може отримувати потрібні медикаменти в Маріуполі.

Регулярне приймання ліків не просто рятує життя Федору, а дає йому змогу нормально жити, вчитися в 4-му класі звичайної школи, хоч і за індивідуальною програмою.

В межах проекту «Ліки дітям» допомогу від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова вже отримали 1284 дитини.