Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова оздоровить 2700 дітей із Донбасу

08.07.2015

Штаб Ріната Ахметова планує оздоровити 2700 дітей із Донбасу. 2200 осіб відвідають дитячі літні центри, розташовані на не підконтрольних Україні територіях. Ще 500 — оздоровляться в таборі «Факел» у Бердянську.

«Влітку Гуманітарний штаб Ріната Ахметова сфокусував максимальну увагу на роботі з дітками. Для цього була заснована програма «Мирне літо — дітям Донбасу», яка працює у двох напрямах. Ми відкриваємо дві зміни в одному з найкращих дитячих таборів на узбережжі Азовського моря. Це табір «Факел» у Бердянську. Гуманітарний штаб запрошує сюди як діток, які проживають на не підконтрольних Україні територіях, так і діток-переселенців. А для тих дітей, які не зможуть виїхати на українську територію з різних причин — переживають батьки й боятися їх відпустити, немає пропуску, немає грошей навіть на автобус, для них у Донецьку, Єнакієвому й Харцизьку ми відкрили дитячі літні центри. Ці центри будуть працювати за принципом наших давніх шкільних таборів, куди діти будуть приходити на день», — розповідає Римма Філь, координатор Штабу Ріната Ахметова.

6 липня відкрилися дитячі літні центри у трьох містах — Донецьку, Єнакієвому й Харцизьку. Ще один центр відкриється в Комсомольському 20 липня. Співробітники літніх центрів планують організувати для дітей конкурси талантів, літературні гуртки та танцювальні флеш-моби. Дітей навчать правил поведінки в надзвичайних ситуаціях. Також у літніх центрах працюють психологи Гуманітарного штабу.

12 липня стартує перша зміна в дитячому оздоровчому таборі «Факел». Приймання заявок на першу зміну вже завершено, але триває реєстрація на другу зміну (26 липня — 8 серпня). З дітьми будуть працювати професійні педагоги й вожаті, а також команда психологів, які через рухливі ігри та арт-терапію допоможуть дітям впоратися зі страхами, тривожністю, зумовленими війною. Також для дітей передбачено цікаве й різноманітне дозвілля.

«Мета Гуманітарного штабу — подарувати маленьким землякам безтурботні, щасливі дні літа. Програма «Мирне літо — дітям Донбасу» дуже важлива для Ріната Ахметова. Турбота й допомога дітям завжди в його пріоритетах», — підкреслила Римма Філь.

Дізнатися докладніше про дитячі літні центри й зареєструвати дитину можна тут. Докладна інформація про табір «Факел» та реєстрацію доступна тут.