Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб допоміг маленькому Рустаму з Краматорська

11.04.2018

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова допомагає повернути здоров'я дітям з діагнозом «вада серця». Один із малюків, чиє життя вдалося врятувати, – півторарічний Рустам з Краматорська. Мама хлопчика звернула увагу на те, що за найменшого фізичного навантаження у сина починається задишка, він став швидко втомлюватися. Результати УЗД були невтішні: у дитини відкрита артеріальна протока. Кардіологи порадили зробити операцію і встановити оклюдер – дорогий імплант, який закриває ваду.

Сума в десятки тисяч гривень для сім'ї виявилася непідсильною – мама одна виховує дитину, батько сім'ї не допомагає. Бабуся і дідусь Рустама на інвалідності.

«Я багато чула, що Рінат Ахметов допомагає людям і звернулася в Гуманітарний штаб, тому що більше допомоги чекати було ні від кого», – розповіла Сніжана, мама Рустама.

У Штабі Ріната Ахметова допомогли. Два тижні тому в Інституті ім. Амосова дитині зробили операцію зі встановлення оклюдера. Найкращі кардіохірурги країни, які співпрацюють зі Штабом, проводять такі операції ендоваскулярним методом, без розрізання грудної клітки.

Рустама вже виписали з лікарні, і разом з мамою він вирушив до рідного Краматорська.

Завдяки програмі «Здорове серце» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова операції зі встановлення оклюдера зроблені 40 малюкам. Ці дітки швидко відновилися і змогли повернутися до здорового, повноцінного життя з рухливими іграми, веселощами та надією на щасливе майбутнє.