Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарний штаб допомагає маленькому Іллі боротися з тяжкою хворобою. Як подати заявку на допомогу?

26.08.2017

Програма «Ліки дітям», що реалізується Гуманітарним штабом Ріната Ахметова, працює з осені 2015 року та продовжує рятувати людські життя. За цей час понад 1 200 дітей, хворих на цукровий діабет, астму, епілепсію та інші важкі захворювання, отримали набори життєво необхідних медикаментів.

Ілля Винокуров із Селидового народився вчасно, без жодних патологій. Але коли хлопчикові виповнилося 6 місяців – почали виявлятися проблеми зі здоров’ям. Після звернення до лікарів з’ясувалося, що Іллі робили щеплення, які йому суворо протипоказані. Діагноз виявився невтішним: симптоматична епілепсія на тлі аномалії розвитку головного мозку. У хлопчика почалися напади.

І без того важка ситуація в родині Винокурових ускладнилася влітку 2014-го, коли на Донбасі почалися бойові дії. Батько хлопчика, який працював у банку, потрапив під скорочення. Дороге лікування сина ставало непідйомною ношею, і сім’я вирішила звернутися по допомогу до Гуманітарного штабу.

«Я зателефонувала до штабу Ріната Ахметова, пояснила ситуацію, і нам допомогли. Нам і препарати для сина купили, і продуктові набори видали. Низький уклін Рінату Леонідовичу, його Фонду від усієї нашої родини!» – говорить Олена Винокурова, мама хлопчика.

Сьогодні Іллі Винокурову 10 років, дитина як і раніше має проблеми зі здоров’ям, але батьки хлопчика вірять, що коли-небудь трапиться диво.

«Проект «Ліки дітям» діє й рятує життя з осені 2015 року. У межах реалізації проекту видано 3 111 наборів медикаментів. Ці ліки отримало понад 1200 дітей», – прокоментував Ігор Хаджинов, керівник програми «Адресна допомога» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова.

Дізнатися докладніше про надану допомогу можна на сайті Штабу Ріната Ахметова, а також за телефоном гарячої лінії 0–800–509–001.