Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Гуманітарну допомогу від Ріната Ахметова отримають жителі ще чотирьох міст Донбасу 04.12.2014

04.12.2014

Гуманітарний штаб Ріната Ахметова розширює географію роботи і планує відкрити у грудні нові пункти видавання гуманітарної допомоги в містах Горлівка, Зуївка й Торез (Донецької області) та Свердловськ (Луганської області).

«Рінат Ахметов доручив Гуманітарному штабу надати максимальну допомогу своїм землякам, мирним жителям Донецької та Луганської областей. Саме тому Штаб розширює географію допомоги. Наші волонтери вже доставили понад мільйон продуктових наборів для мирних жителів 57 районів і населених пунктів Донбасу. Наразі триває робота з пошуку приміщень у Горлівці, Зуївці, Торезі, Свердловську. Також вивчаються питання безпеки. Сподіваємося, що скоро жителі цих міст, де тривають активні бойові дії, де складна гуманітарна ситуація, зможуть отримувати гуманітарну допомогу від Ріната Ахметова», — повідомила сьогодні під час прес-брифінгу Римма Філь, координатор Гуманітарного штабу.

Згідно з даними Гуманітарної мапи ситуації та потреб Донецької й Луганської областей, потреба в їжі в містах, жителі яких найближчим часом почнуть отримувати гуманітарну допомогу, становить: у Горлівці — 50%, у Зуївці — 49%, у Свердловську — 30%.

Допомогу розподілятимуть між людьми, які належать до раніше встановлених штабом категорій. Заплановано, що таку допомогу в Горлівці зможуть отримати 20 тисяч осіб, у Зуївці, Торезі і Свердловську — ще 11 тисяч осіб.

Нагадаємо, що з 1 грудня жителям Макіївки допомогу видають на Льодовій Арені в Донецьку. Там потреба в їжі становить 40%. Кількість макіївчан, яким заплановано допомогу від Гуманітарного штабу, становить 50 тисяч осіб.