Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг врятувати серце дитини

14.01.2019

Щороку в Україні народжується приблизно 4,5 тисячі малюків із діагнозом «вада серця». Аби допомогти таким дітям, у лютому 2017 року розпочав роботу проект «Здорове серце», в рамках якого Фонд Ріната Ахметова співпрацює з провідними кардіохірургами України.

Минулого тижня допомогу отримала трирічна Діана Берегова. Судячи з усього, здоров’я дитини сильно постраждало внаслідок переїздів. У грудні 2014 року сім’я через розпочатий конфлікт поїхала до Білорусі. Однак влаштуватися на новому місці не вийшло – їм відмовили в посвідці на проживання. У 2017 році Берегові повернулися в Україну, але про спокійне життя довелося забути через проблеми зі здоров’ям маленької Діани.

«У березні 2018 року на прийомі в педіатра виявили шуми в серці. В результаті обстеження в діагностичному центрі Маріуполя з’ясувалося, що у Діани вада серця. Лікарі порекомендували оперативне лікування ендоваскулярним методом», – розповіла Ольга Іванівна, мама дитини.

Ендоваскулярний метод означає, що операція проводиться без розрізу грудної клітки. Але для цього потрібен оклюдер. Це спіраль розміром шість міліметрів. Через невеликий розріз на стегні й артерію оклюдер із потоком крові проникає в проблемне місце прямо в серце. Розкриваючись подібно до парасольки, оклюдер закриває протоку і згодом заростає м’язовою тканиною.

Матеріальний стан багатодітної сім’ї Берегових не дозволяв придбати дорогий пристрій. Тоді вони звернулися по допомогу до Фонду Ріната Ахметова. 9 січня Діану прооперували, а вже наступного дня щасливі батьки повезли доньку додому.

Станом на сьогодні допомогу Фонду в придбанні оклюдера та проведенні операції отримали 53 дитини.