Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова розпочинає творчий конкурс есе «Один день»

15.09.2021

Сьогодні, 15 вересня, в рамках уроку-анонсу конкурсу творчих есе «Голоси Мирних. Один день» у гості до вихованців Олексієво-Дружківської загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІІ ступенів №13 разом із Фондом Ріната Ахметова приїхав амбасадор Фонду, відомий ведучий телеканалу «Україна» Ігор Пупков.

Фонд Ріната Ахметова вже вчетверте проводить Тиждень Мирних в Україні з метою привернути увагу громадськості до мирних жителів Донбасу, чиї долі збройний конфлікт назавжди розділив на «до» і «після». 

– Конкурс творчих есе має на меті підкреслити важливість та значення миру як головної цінності нашого суспільства і приурочений до  Міжнародного дня миру, що відзначається щорічно 21 вересня. У 2021 році конкурс творчих есе вперше буде проводитися серед учнів шкіл Донецької, Луганської, Запорізької та Харківської областей, – пояснює амбасадор Фонду Ріната Ахметова Ігор Пупков.

Проєкт «Один день» – один із проєктів Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова, мета якого зберегти свідчення очевидців про день, коли для них  почалася війна. Усе це робиться для того, щоб переосмислити важливість миру та заради мирного майбутнього країни. 

– Кращі роботи будуть розміщені на порталі Музею «Голоси Мирних», а переможці конкурсу отримають чудові подарунки від Фонду: ноутбуки, мобільні телефони і набори відеоблогерів.  Також  цінні призи передбачені для вчителів, які надихнуть учнів на написання есе, – розповідає Оксана Іщук, керівниця проєктів Фонду Ріната Ахметова.

Творчий конкурс проводиться в рамках Меморандуму про співпрацю між Фондом Ріната Ахметова та Інститутом модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України. Взяти участь у Конкурсі можуть учні 9-12 класів закладів загальної середньої освіти, які проживають у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Харківській областях. Есе має містити не більше 600 слів українською або російською мовами. З умовами та деталями проведення конкурсу учасники можуть ознайомитися за посиланням: https://civilvoicesmuseum.org/news/fond-rinata-ahmetova-zaproshuye-uchniv-do-konkursu-ese-odin-den

«Голоси Мирних. Музей Фонду Ріната Ахметова» – це простір, де жителі Донбасу можуть розповісти свою історію без страху та докору. Розповісти, щоб звільнитися від тягаря мовчання і дати можливість людям у всьому світі зрозуміти розумом і відчути серцем увесь біль постраждалих від воєнних дій мирних жителів. Фонд прагне зібрати мільйон історій очевидців. Мета на найближчі роки – 100 тисяч свідчень Мирних, дві тисячі з яких уже зібрано.