Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова й Медіа Група Україна оголосили 2016 рік – «Роком наставництва й усиновлення»

13.04.2016

Фонд Ріната Ахметова й Медіа Група Україна оголосили про спільну гуманітарну ініціативу «Рік наставництва й усиновлення». Про це 13 квітня, у Києві під час прес-брифінгу в ІА «Українські новини» повідомили координатор Штабу Ріната Ахметова Римма Філь і директор зі стратегічного маркетингу Медіа Групи Україна Ольга Захарова.

За даними експертів Фонду Ахметова приблизно 5000 дітей на Донбасі стали сиротами через військові дій. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 800 випадків отримання дітьми статусу сироти через те, що їхні батьки залишилися в зоні АТО або зникли безвісти.

Упродовж року в межах ініціативи заплановано суттєво посилити всеукраїнський портал «Сирітству – ні!», зробити його ще більш ефективним та інформативним, щоб максимально спростити майбутнім батькам процес усиновлення, а наставникам – процес підготовки.

Фонд Ріната Ахметова починає новий проект – «Наставництво». Статистика показує, що дітей віком понад 12 років практично не всиновлюють, оскільки сім’ї віддають перевагу меншим дітям. У зв’язку з цим підлітки виходять у самостійне життя абсолютно не адаптованими, часто вони не вміють навіть заварити чай. Метою проекту є підготовка до самостійного життя дітей-сиріт, які перебувають в інтернатах і дитячих будинках і після їхнього виходу з установ, через наставництво. У межах проекту Фонд підготує й навчить наставників для дітей-сиріт, які допоможуть дітям підготуватися до дорослого життя.

Також у межах ініціативи буде проведено національну інформаційну кампанію, метою якої є продовжувати міняти ставлення до усиновлення і, у такий спосіб збільшити кількість усиновлених дітей, залучити до боротьби із сирітством максимальну кількість однодумців.

«Канал «Україна» вже кілька років відкриває свої двері дітям, проводячи екскурсії й допомагаючи школярам визначитися з майбутньою професією. До нас приїжджали діти з інтернатів та зони АТО. Ті враження, які вони отримують під час екскурсії, мотивують їх домагатися більшого. Важливо допомогти їм у цьому прагненні. За підтримки Фонду Ріната Ахметова межах гуманітарної ініціативи Рік наставництва й усиновлення ми розробляємо освітню стратегію для дітей 12+ і створюємо платформу, завдяки якій діти зможуть здобувати знання в галузі IT-технологій, творчих професій, телевізійних професій, вивчити іноземні мови. Буде підготовлено групу наставників, а також ми запрошуємо всіх небайдужих приєднатися до цього руху – ділитися своїми знаннями з тими, кому вони по-справжньому потрібні. Нам дуже важливо сказати дітям про те, що кожен може стати успішним у житті і в них для цього шансів не менше, ніж у дітей, які виросли в сім’ях, а може, навіть більше, тому що ми надамо їм свою підтримку», – заявила Ольга Захарова.

Міністерство соціальної політики України підтримало ініціативу «Рік наставництва й усиновлення».

«Ми вдячні, що є такі гуманітарні ініціативи, як ваша. Ми раді, що є громадські організації, які допомагають державі в цьому складному процесі – в усиновленні, у розвитку сімейних форм виховання, у розвитку соціальних послуг для сім’ї. Від того, як буде працювати соціум загалом, буде залежати й те, як зможе сім’я виховувати своїх власних дітей», – заявив Володимир Вовк, заступник директора Департаменту – начальник відділу соціального захисту дітей Міністерства соціальної політики України.

«Ми особливо дякуємо Міністерству соціальної політики і всім службам у справах дітей у регіонах і містах за багаторічну співпрацю. Ми й надалі маємо намір співпрацювати для того, щоб діти знаходили свої сім’ї», – підкреслила Римма Філь.

Фонд – визнаний лідер у боротьбі із сирітством в Україні. Але жоден приватний фонд не може самостійно впоратися із завданням такого масштабу, як подолання сирітства. За 8 років роботи 8 084 дитини знайшли свої родини, у планах – продовжувати максимально допомагати державі і громадам у боротьбі із сирітством.

Довідка

Програма «Сирітству – ні!»

1 червня 2008 року Фонд Ріната Ахметова створив національну програму «Сирітству-ні!» для забезпечення права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сім’ї й надання підтримки (юридичної, психологічної, соціальної) сім’ям, які хочуть взяти у свою сім’ю дитину, також сприяти створенню прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. За 8 років роботи програми:

  • 8 084 дитини знайшли свої родини;
  • створено всеукраїнський портал із національного усиновлення www.sirotstvy.net, на якому розміщена інформація про дітей, котрих можна усиновити;
  • відкрито безплатну гарячу телефонну лінію з питань усиновлення (0800 50 14 14), де можна отримати консультацію фахівця з питань національного усиновлення;
  • створено 31 дитячий будинок сімейного типу в Донецькій, Дніпропетровській, Луганській, Львівській, Кіровоградській областях та у м. Києві.

Телеканал «Україна»

«Україна» – один із провідних національних телеканалів країни. За підсумками 1-го кварталу 2016 року посідає 1 місце в рейтингу загальнонаціональних каналів, з часткою 11,25%, рейтингом 2,23% за аудиторією віком понад 18 років, вибірка «50 тис.+». Дані дослідження телевізійної аудиторії належать Індустріальному Телевізійному Комітету (ІТК), оператор панелі – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний альянс. Дані надано телеканалом «Україна» за показниками rat%, shr%. Докладніше – у глосарії ІТК.

Загальне покриття телеканалу «Україна» на початок 2016 року становить 91,1% всіх домогосподарств України. Передавання сигналу здійснюється за допомогою аналогової передавальної мережі, кабельних мереж, мережі цифрового мовлення Т2 і через супутник. В ефірі інформаційне, пізнавальне, розважальне, художнє і спортивне мовлення. Активно розвивається виробництво власних телепрограм, фільмів і серіалів. Канал «Україна» входить у ТОВ «Медіа Група Україна» (об’єднує також молодіжний телеканал «НЛО TV», тематичні канали «Футбол 1» / «Футбол 2», тематичний канал Індиго TV, «Регіональну Медіа Групу», сейлз-хаус «Медіапартнерство», компанію «Діджитал Скрінз» (oll.tv), продакшн-компанії «Теле Про», Front Cinema і «Допоможемо ТБ», а також холдинг «Сьогодні Мультимедіа»). http://kanalukraina.tv

Сьогодні Мультимедіа

ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа» – великий видавничий холдинг, який володіє власними друкованими потужностями. До складу холдингу входять 8 видань суспільно-політичної, інформаційно-розважальної та рекламної спрямованості, серед яких – загальнонаціональна газета «Сегодня», новинний портал https://www.segodnya.ua/, низка регіональних видань і їхніх онлайн-версій: «Приазовский рабочий» та http://www.pr.ua, «Донецкие новости» і www.dnews.donetsk.ua, «Вечерний Донецк» і http://vecherka.donetsk.ua/, а також журнал «Vogue» і цифровий журнал «Мій вікенд», друкарні в м. Вишгород і м. Маріуполь, прес-центр у Києві із широким спектром послуг і можливостей. Холдинг «Сьогодні Мультимедіа» входить до складу «Медіа Група Україна».

Сегодня.ua – один із найбільших в Україні суспільно-політичних інтернет ресурсів. Створено у 2007 році. Входить до складу видавничого холдингу ПрАТ «Сьогодні Мультимедіа». За даними компанії Геміус Україна в лютому 2016 року місячна аудиторія сайту склала 3,3 млн осіб.