Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова та Університет Марії Кюрі-Склодовської у Любліні підписали меморандум про співпрацю

30.11.2022

Фонд Ріната Ахметова та Університет Марії Кюрі-Склодовської у Любліні підписали меморандум про співпрацю. Його метою є забезпечення реалізації ефективного співробітництва у сферах освіти і науки, наукової та науково-технічної, інформаційної та просвітницької діяльності. 

У рамках проєкту «Голоси Мирних. Наука» Фонд співпрацює з вишами в Україні та за її кордонами для розвитку й поглиблення накопичених знань та досвіду на рівні державних систем освіти. Цим проєктом Фонд має на меті привернути увагу наукової спільноти, державних органів, медіа та суспільства до наукової методології документування й поширення свідчень війни, збереження національної пам’яті України.

«У наших планах розробити практичний гайд для науковців, медіа, державних і недержавних організацій щодо того, як досліджувати, як говорити про свідчення й досвід війни, як зберегти національну пам’ять в умовах інформаційної війни», — зазначила Наталія Ємченко, член наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Основним фундаментом і джерелом для подальших наукових досліджень є свідчення людей, які увійшли до Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Це найбільший у світі архів історій мирних мешканців України, які постраждали від війни. Він уже налічує понад 50 тисяч історій з перших вуст.
 
За 17 років роботи допомога та інформаційна підтримка від Фонду Ріната Ахметова охопила майже 25 млн людей – це більше, ніж кожен другий мешканець України.