Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» допоміг створити ще один дитячий будинок сімейного типу на Луганщині

28.08.2012

Сьогодні багатодітна родина Лозенко переїжджає до нового просторого будинку. Мама Юлія і тато Володимир виховують шестеро дітей – п'ятеро рідних і одного прийомного.

Мешкають вони у селищі міського типу Нижня Дуванка Сватівського району, що на Луганщині. Приміщення для дитячого будинку сімейного типу надала місцева влада, а Благодійний фонд «Розвиток України» допоміг обладнати оселю та двір.

Тепер у розпорядженні дітей ще й спортивна кімната та майданчик. Юлія працює вчителем музики у дитячому садку, а тато Володимир – водій шкільного автобусу.

Після переїзду в новий будинок подружжя планує взяти на виховання ще п'ятьох дітей з інтернату. Шукатимуть братиків і сестричок, щоб вони разом мешкали у домашніх умовах. Фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» всіляко підтримує ініціативи, спрямовані на допомогу багатодітним родинам та виховання дітей у сім'ї. І на Луганщині родина Лозенко не перша, хто отримує допомогу.

2010-го року Фонд завершив проект «Зігрій любов'ю дитину», забезпечивши 44 багатодітних сім'ї обладнаним житлом з Донецької, Луганської, Закарпатської областей і АР Крим. Нагадаємо, у 2008 році у Фонді з'явилася програма «Сирітству-ні!», спрямована на розвиток сімейних форм виховання.

В рамках програми вже створено 18 дитячих будинків сімейного типу та до кінця цього року плануються відкриття ще дванадцятьох.

«Ми з радістю відгукуємося на ініціативи, коли сім'я хоче створити дитячий будинок сімейного типу, і коли є підтримка місцевих служб у справах дітей та органів влади. Таку консолідацію різних сил і партнерів ми бачимо і в іншому напрямку програми – роботі Всеукраїнського порталу національного усиновлення www.sirotstvy.net. Нам важливо знайти батьків для цих дітей. І це не обов'язково дитячі будинки сімейного типу. Це може бути опіка, прийомна сім'я або усиновлення. Останній варіант, звичайно, краще за все. Дитина тоді офіційно вважається рідною»,– наголосила керівник програми «Сирітству-ні!» Дар'я Касьянова.