Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова провів унікальний онлайн-урок для підлітків з усієї України

17.12.2021

Фонд Ріната Ахметова провів у рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» унікальний профорієнтаційний захід – мотиваційний онлайн-урок «Твоя суперпрофесія». Цей урок – частина великої Новорічної акції «Рінат Ахметов – Дітям», яку Фонд Ріната Ахметова проводить уже багато років. Його учасниками стали школярі 8-11 класів, а також підлітки з інтернатних закладів та дитячих будинків сімейного типу з усіх куточків України. 

– Перші мотиваційні зустрічі з профорієнтації в рамках Акції відбулися в грудні 2018 року. Тоді вихованці інтернатних закладів Донецької області вчилися знаходити свої таланти, отримували знання про те, як обрати професію, проходили профорієнтаційні тести, спробували себе в популярних і затребуваних професіях. А допомагали їм у цьому амбасадори Фонду – відомі телеведучі. На сьогоднішній день вони провели вже 41 мотиваційну зустріч у 9 інтернатних закладах Донецької області. На них побували більше 1000 підлітків, – розповіла Оксана Іщук, керівниця проєктів Фонду Ріната Ахметова.

Запрошеними ведучими онлайн-уроку «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперпрофесія» стали зірки телеканалу «Україна» Лілія Ребрик і Григорій Герман, який також є амбассадором Фонду Ріната Ахметова. Під час прямого ефіру діти не лише познайомилися з популярними й відомими представниками затребуваних професій, але й дізналися, що необхідно зробити і яку професію обрати, щоб максимально розкрити свої таланти, реалізуватися й стати успішним. Крім того, школярі дізналися про корисні лайфхаки з вибору майбутньої професії, а також за допомогою спеціальних методів і тестів змогли визначити свої сильні та слабкі сторони. 

– У фокусі Акції «Рінат Ахметов – Дітям» – хлопчики та дівчатка, позбавлені батьківського тепла. Дуже важливо допомогти цим дітям розкрити свої здібності й дати віру в те, що вони можуть досягати поставленої мети і змінювати світ на краще, – зазначила Оксана Іщук.

Минулого року Фонд Ріната Ахметова створив освітній серіал «Твоя суперпрофесія» у рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». По суті, серіал – це новий дистанційний формат проєкту, який насамперед орієнтований на підлітків, яким у цьому житті необхідно докласти багато зусиль для реалізації у професійній сфері. 

Перший сезон серіалу не тільки справив колосальне враження, але й одержав величезний зворотний зв'язок від учасників. І цього року під час онлайн-уроку відбулася презентація чергового сезону освітнього серіалу. Новий серіал поповнили такі затребувані зараз професії, як сторітелер, ведучий/інтерв'юєр, фото/відео монтажер. 


В онлайн-уроці також узяв участь випускник проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила». Він не лише поділився особистим досвідом у виборі професії, а й зміг надихнути учасників на власні звершення. Надзвичайно приємним сюрпризом для підлітків стало відеозвернення зірок футболу світового масштабу, гравців ФК «Шахтар» Андрія Пятова й Анатолія Трубіна, а також співачки Alina Pash. Вони на власному прикладі показали, що досягти поставленої мети – абсолютно реально. 

Під час трансляції урок дивилися більше 5 тисяч користувачів. Таким чином, мотиваційний онлайн-урок «Твоя суперпрофесія» став найбільш масовим і встановив національний рекорд України.

Акція «Рінат Ахметов – Дітям» – особиста ініціатива Ріната Ахметова. Цій традиції вже понад 20 років. За роки існування Акції формат її змінювався, але мета й філософія – дарувати тепло та турботу дітям – залишалися незмінними. 

Дивіться мотиваційний інтерактивний онлайн-урок «Твоя суперпрофесія»: