Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова подарував набори для школи дітям-переселенцям у Вінниці

01.09.2021

У Вінниці 80 дітей із сімей переселенців із Донбасу отримали портфелі та інше необхідне для школи приладдя від Фонду Ріната Ахметова.

‒ Фонд приготував для кожного з вас, хто вже в середу почує шкільний дзвінок та почне навчання, невеликий, але дуже корисний подарунок. Це портфель, у якому ми зібрали все необхідне ‒ від ланч-бокса до канцелярського приладдя. Сподіваємося, це допоможе вашим батькам підготувати вас до школи, а навчання зробить більш приємним і успішним, – зазначила Аліна Климчик, фахівчиня проєктів і програм Фонду.

Фонд Ріната Ахметова з 2014 року допомагає жителям Донбасу, які були змушені покинути рідні домівки через збройний конфлікт і виїхати в інші регіони країни.  

‒ Цього року до першого вересня подарунки від Фонду отримали 80 дітей із багатодітних сімей переселенців. Це стане підтримкою для батьків, які були змушені покинути рідні домівки, села і міста, втратили роботу і можливість забезпечувати своїх дітей, а тепер живуть в нових для них реаліях, ‒ відзначила директорка програм і проєктів Фонду Ріната Ахметова Ірина Блажан.

‒ Ми всі дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова, що він так допомагає діткам по всій Україні. Це великий внесок у розвиток дітей, і взагалі радість дітям. Це подарунок вагомий, ‒ сказала багатодітна мати Наталія Яніцька. 

За 15 років Фонд допоміг вижити 5 мільйонам людей, із них 3,5 мільйони ‒ жителі Донбасу. Це наймасштабніший внесок однієї людини в життя інших.  

Сьогодні Фонд Ріната Ахметова ‒ єдиний в Україні системно і масштабно допомагає дітям Донбасу, які отримали поранення або психологічні травми. Розуміючи, що до цієї проблеми потрібен особливий підхід, Фонд створив проєкти «Рінат Ахметов ‒ Дітям. Реабілітація поранених дітей» і «Рінат Ахметов ‒ Дітям. Мирне літо». Для багатьох учасників процес реабілітації після травм затягнеться на все життя, особливо в частині психологічного відновлення. Важливо не переривати цю роботу, тому проєкти допомагають дітям і дорослим упоратися з психологічними труднощами, які виникли внаслідок поранення або важкої психологічної травми війни. Вона має відстрочений ефект, але наслідки обов'язково наступають. І відкладені наслідки, як правило, складніші, ніж та травма, яка була відразу відпрацьована за допомогою психолога.

‒ Надбанням Фонду є унікальний онлайн-проєкт Музей «Голоси Мирних», який вже нараховує понад 2000 історій жителів Донбасу, розказаних із перших вуст. Мета Фонду до 2025 року зібрати 100 000 таких історій. Ви також можете бути тими, хто зробить свій внесок у збереження пам'яті, залишивши свою історію на сайті Музею, ‒ розповіла Аліна Климчик.