Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова почав соціальну інформаційну кампанію

13.07.2021

Фонд Ріната Ахметова започаткував соціальну інформаційну кампанію з метою привернути увагу суспільства до проблем сирітства, якості української медицини та COVID-19. Цим темам присвячено цикл відеороликів, що транслюються на провідних каналах країни.


– Фонд Ріната Ахметова – найбільший приватний благодійний Фонд України. Завдяки допомозі Ріната Ахметова за 15 років вижило 5 млн українців. Це унікальний масштаб допомоги однієї людини.  Головний принцип роботи Фонду – філософія його Засновника: допомагати тут і зараз, особливо коли мова йде про порятунок життя і здоров'я людини, і одночасно – впроваджувати системні зміни.  Фонд Ріната Ахметова протягом своєї діяльності був автором і співавтором проривів у напрямах від національного усиновлення до роботи з травмою війни, від боротьби з туберкульозом до цифрової журналістики. Це стало можливим завдяки рішенню Ріната Ахметова реалізовувати проєкти національного рівня, спрямовані на створення нових соціальних норм заради кращого майбутнього, – розповіла Юлія Єршова, директорка Департаменту комунікацій Фонду.


Одним із масштабних напрямів роботи Фонду є боротьба з сирітством і популяризація сімейних форм виховання. Для цього більше 10 років тому були створені програма і портал «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!». Сьогодні це лідери в сфері благодійних програм, які змінили в суспільстві ставлення до теми усиновлення, що сприяло збільшенню кількості дітей-сиріт, влаштованих у сімейні форми виховання. Усі роки роботи їхня сутність залишається незмінною – допомагати дітям знайти щастя у сім’і. Аналогів ці програма і портал в Україні не мають. Вони стали тим невидимим містком, який допомагає дітям і батькам знайти один одного. Завдяки їм майже 10 000 дітей знайшли нову родину, а робота Фонду отримала високу оцінку українців.


– Це один із прикладів тривалої співпраці державних органів влади з приватними благодійними фондами. Ми в результаті маємо понад 10 тисяч усиновлених дітей; пілотні проєкти, які нам створюють можливість якісно писати закони і державні програми; нам підказують експерти, фахівці Фонду, як краще діяти в інтересах кожної дитини. Тривала співпраця Міністерства соціальної політики з Фондом – це великі перспективи на майбутнє, – сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна.


Відеоролики Фонду можна побачити не тільки на телеканалах, але і в інтернеті.