Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав висококласний апарат ШВЛ медикам Миргорода

11.08.2020

11 серпня Фонд Ріната Ахметова спільно з ДТЕК вручили апарат штучної вентиляції легенів медикам Миргородської центральної районної лікарні. Ця медустанова отримала статус опорної та сьогодні перебуває на першій лінії боротьби з коронавірусною інфекцією.

– COVID-19 не оминув жоден регіон України. Тому 200 апаратів ШВЛ, закуплених Фондом Ріната Ахметова для державних лікарень, передаються медикам і великих міст, і маленьких селищ. Фонд тісно співпрацює з обласними державними адміністраціями й отримує об'єктивні дані про забезпеченість лікарень апаратами ШВЛ. Кожен має право на отримання якісної медичної допомоги, тому обладнання поставляється і буде поставлятися в медустанови, що потребують його особливо гостро, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду Ріната Ахметова.

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов подякував Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК за допомогу і розповів про ситуацію з коронавірусом, що склалася в регіоні на сьогоднішній день.

- Один апарат ШВЛ може врятувати сотні життів, тому наявність такого обладнання надзвичайно важлива. А тим паче для Миргородської ЦРЛ – опорної лікарні, інфекційне відділення якої приймає хворих на коронавірус із п’яти сусідніх районів. Хоч Полтавщина – одна з областей, де найменше підтверджених випадків, все одно готуємося до різних сценаріїв. Ми високо цінуємо підтримку від приватного сектору, волонтерів, тому я дуже вдячний за таку важливу допомогу», – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

За словами головного лікаря Миргородської центральної районної лікарні Ярослава Будного, навантаження на медиків дуже зросло з початком епідемії коронавірусу.

– За підтримки влади та благодійників ми змогли це навантаження витримати. У нас є палати інтенсивної терапії, і там є відповідна апаратура. Спасибі, – сказав Віктор Лисак.

Генеральний директор ДТЕК Нафтогаз Ігор Щуров подякував медикам відділення інтенсивної терапії, які лікують хворих з підтвердженим коронавірусом, і передав їм подарунок від Ріната Ахметова – медичний спецодяг, пошитий за індивідуальними розмірами лікарів на спеціальне замовлення.

– Сьогодні боротьба з коронавірусною інфекцією вимагає об'єднання зусиль усіх сторін, точкова допомога не здатна стримати поширення COVID-19. Рінат Ахметов направив 300 млн гривень на те, щоб забезпечити регіони засобами для боротьби з коронавірусом – вже передані експрес-тести, захист для медиків, закуплені та поставляються 200 висококласних апаратів ШВЛ. Сьогодні разом із апаратом ШВЛ ми робимо медикам Миргороду ще один подарунок – медичний одяг. Це вдячність за те, що ви робили і продовжуєте робити неймовірне. У той час, як весь світ пішов на карантин, ви сміливо кинулися назустріч небезпеці і віддаєте себе без залишку, щоб зберегти життя людям. Спасибі вам велике, – сказав Ігор Щуров.

 

Також були вручені сертифікати учасникам онлайн-навчання, організованого Фондом спільно з Міністерством охорони здоров'я та Асоціацією анестезіологів України.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Запорізькій, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві. «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.