Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав висококласні апарати ШВЛ інфекційній лікарні Мирнограда

23.06.2020

Фонд Ріната Ахметова спільно з SCM передали інфекційній лікарні Мирнограда в Донецькій області три суперсучасних апарати штучної вентиляції легенів. Серед них Monnal T75 виробництва Air Liquide Medical Systems SA (Франція).

- Апарати ШВЛ – серед першочергових медичних потреб країни, тому Фонд придбав для України 200 сучасних апаратів штучної вентиляції легенів. В цілому 200 ШВЛ – це ключовий елемент допомоги Ріната Ахметова в боротьбі з COVID-19 в рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів», – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

За її словами, 32 апарати ШВЛ передаються державним установам охорони здоров'я в шістьох областях. Це найбільша партія, що перетнула кордон України з початку карантину.

Сертифікат на апарати ШВЛ представник SCM Олександр Вишняков вручив головній лікарці установи Катерині Вишневській.

- Це висококласне обладнання, яке складно придбати, оскільки через пандемію його потребує кожна країна світу. Від імені Засновника Фонду Ріната Ахметова хочу ще раз подякувати лікарям, – підкреслив Олександр Вишняков.

У свою чергу Катерина Вишневська розповіла, чому саме ця допомога Фонду залишається вкрай актуальною:

- Всім колективом висловлюємо глибоку вдячність. Апарати ШВЛ дозволять нам у повному обсязі надавати медичну допомогу пацієнтам із виявленою патологією, своєчасно реагувати на зміни їхнього стану.

За словами мера Мирнограда Олександра Брикалова, допомога Фонду Ріната Ахметова для регіону приходить в найпотрібніший момент:

- Ми з дитинства чуємо фразу – друзі пізнаються в біді, і з часом переконуємося в її істинності. Сьогоднішній захід тому підтвердження. Коли в Україну прийшла біда, медики не залишилися сам на сам із цією проблемою. Наші друзі допомагають і передають їм таке дефіцитне і актуальне обладнання, яке зараз необхідне для порятунку жителів усієї України. Спасибі велике за це.

Слова мера Мирнограда підтримала заступниця директора департаменту охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації Марина Корнєєва.

- Величезну роль в наданні якісної медичної допомоги відіграє сучасне медичне обладнання – таке, як апарати штучної вентиляції легенів. Вони призначені для лікування пацієнтів із тяжким перебігом захворювань. У ці важкі часи дуже багато гуманітарних організацій допомагають нашим лікарням. Але найбільшу і безпрецедентну допомогу надає Фонд Ріната Ахметова. Апарати ШВЛ для Донецької області від Фонду – найвагоміший внесок в модернізацію лікарень області. Від імені департаменту охорони здоров'я висловлюю величезну подяку, – додала Марина Корнєєва.

Також Олександр Вишняков від імені Фонда вручив трьом лікарям-анестезіологам Мирноградської інфекційної лікарні сертифікати про проходження спеціального курсу, який навчає роботі з найсучаснішими моделями апаратів ШВЛ. Його Фонд Ріната Ахметова організував із Міністерством охорони здоров'я та Асоціацією анестезіологів України. Провідні експерти МОЗ ділилися з лікарями державних медустанов передовим світовим досвідом лікування COVID-19 і нюансами роботи з останніми моделями ШВЛ. Понад 800 медиків з усієї України взяли участь в онлайн-навчанні від Фонду.

- Велика подяка за проведення онлайн-навчання, завдяки якому вдалося отримати багато цінної та корисної для нашої роботи інформації. Я отримала нові знання і перейняла досвід від найкращих фахівців України, – подякувала лікарка Юлія Токар.

На завершення заходу медики Мирноградської інфекційної лікарні отримали особливий подарунок від Фонду – сертифікати на комплекти медичного спецодягу. Лікарі зможуть за QR-кодом вибрати необхідні розміри одягу, який зшиють для них на спецзамовлення.

Як повідомлялося, апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова одержали медики Львова, Івано-Франківська, Краматорська, Костянтинівки, Бахмута та ін. Загалом державним установам охорони здоров’я буде передано 200 одиниць найсучасніших моделей цієї техніки.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти в порятунку життя людей. Він реалізується за програмою «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатним долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в нашому спеціальному матеріалі.