Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав три сучасних апарати ШВЛ медикам Лисичанська

13.07.2020

Лисичанська багатопрофільна лікарня отримала три сучасних апарати штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК.

«В рамках програми «Рінат Ахметов – Порятунок життів» Фонд придбав і передає українським медикам понад 200 сучасних апаратів штучної вентиляції легенів. Перші транші медтехніки високого класу опорні державні лікарні країни отримали ще в березні 2020 року, вони вже рятують життя», – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Вона нагадала, що в березні чотири апарати ШВЛ одержала Полтавська обласна інфекційна лікарня, Рівненська центральна міська лікарня, Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги і Закарпатська обласна лікарня.

«Потім у червні-липні Фонд доставив в Україну 32 і 70 сучасних апаратів ШВЛ. Це дві найбільші партії допомоги державній медицині, які перетнули кордон України з початку карантину», – додала Наталія Ємченко.

Сертифікати на нове обладнання представник ДТЕК Віталій Шевченко передав керівникові Луганської облдержадміністрації Сергію Гайдаю.

«Внесок лікарів неоціненний. Вони стали тим щитом, який рятує життя. Упевнений, що тільки спільними зусиллями ми зможемо протистояти поширенню коронавірусу. Три апарати ШВЛ – це сучасне медичне обладнання, яке практично повністю виключає вплив людського фактора. В області працює ДТЕК Луганська ТЕС. Тут живуть наші робітники та їх сім’ї, тому ми і надалі будемо надавати підтримку, щоб як змога скоріше подолати короновірус та його наслідки», – зазначив Віталій Шевченко.

У свою чергу Сергій Гайдай подякував за підтримку регіону, підкресливши її винятковість.

«Це вже не перша допомога Ріната Ахметова для Луганської області. Вона своєчасна і необхідна, переоцінити її важко», – сказав Сергій Гайдай.

Як розповів директор Лисичанської багатопрофільної лікарні Григорій Старченко, українським медикам вдалося не допустити катастрофи. Будь-яка допомога для них – мов ковток свіжого повітря: «Наша лікарня – на першій лінії надання допомоги хворим коронавірусною інфекцією. Ми вдячні Фонду Ріната Ахметова. Дуже важливо мати апарати штучної вентиляції легенів – це один із кардинальних методів лікування».

На завершення медики відділення інтенсивної терапії, які контактують з хворими на коронавірус, отримали сертифікати від Фонду. Тепер є можливість замовити собі комплект медичного одягу, який буде пошито на спеціальне замовлення.

Раніше Фонд Ріната Ахметова передав чотири сучасних апарати ШВЛ опорним держлікарням Луганської області. По дві одиниці найновішої техніки отримали медики Старобільська та Рубіжного. Крім того, в квітні Фонд передав Луганській області 30 тисяч експрес-тестів для діагностики коронавірусу. У травні – 6 тисяч захисних костюмів для медиків, санітайзери, аксіометри, пульсометри, засоби індивідуального захисту.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти Україні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, в рамках цієї програми був реалізований проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. У тому числі 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато з цих швидких залучено до боротьби з епідемією в усіх областях.

Детальніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах частина 1 і частина 2.