Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав сучасний апарат ШВЛ медикам Вовчанська

20.07.2020

Вовчанська центральна районна лікарня, розташована в Харківській області, отримала висококласний апарат штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова.

- Апарати ШВЛ, які придбав для українських медиків Фонд Ріната Ахметова, автоматизовані та значною мірою виключають людський фактор. Вони можуть бути використані відразу, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз, – сказала Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Сертифікат на новий апарат ШВЛ представник Фонду Катерина Свириденко вручила головному лікарю Вовчанської центральної районної лікарні Костянтину Тищенку.

- Фонд придбав і передає українським медикам 200 сучасних апаратів штучної вентиляції легенів. Це висококласне обладнання, яке дуже складно купити, бо через пандемію воно затребувано в кожній країні світу. Перші апарати були направлені до державних лікарень ще наприкінці березня, і вони вже рятують життя. Фонд Ріната Ахметова в червні-липні доставив в Україну рекордну партію допомоги – понад 100 сучасних апаратів ШВЛ. Вони передаються державним медичним установам в регіонах, – зазначила Катерина Свириденко.

Костянтин Тищенко подякував за допомогу, підкресливши роль сучасної медичної апаратури в порятунку життів.

- Хотів би подякувати Фонду Ріната Ахметова і безпосередньо Ринату Леонідовичу. Апарат ШВЛ дуже потрібний, адже наша лікарня є опорною, працює в режимі 24/7. Максимальна увага реанімаційній та невідкладній допомозі. Ще раз спасибі від усього нашого колективу, – підкреслив Костянтин Тищенко.

Також медпрацівники відділення інтенсивної терапії, що працюють з COVID-19, отримали від Фонду Ріната Ахметова медичний одяг, виготовлений на спецзамовлення.

Раніше Фонд Ріната Ахметова і ФК «Шахтар» вручили два апарати штучної вентиляції легенів медикам Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні. На час пандемії ця медустанова отримала статус опорної лікарні для боротьби з коронавірусом. Крім того, Фонд Ріната Ахметова і ФК «Шахтар» передали Харківській області 20 000 експрес-тестів для виявлення COVID-19.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, в рамках цієї програми був реалізований проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. У тому числі 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких залучені до боротьби з епідемією в усіх областях.
Детальніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.