Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав апарат ШВЛ Жовківській райлікарні

03.08.2020

Центральна районна лікарня Жовкви отримала сучасний апарат штучної вентиляції легенів від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК.

– Рінат Ахметов виділив 300 мільйонів гривень на боротьбу з коронавірусом у рамках проєкту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні». Нашим медикам передається 200 сучасних апаратів штучної вентиляції легенів. Проєкт «Боротьба з COVID-19 в Україні» став частиною програми Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів», – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

За словами генерального директора ДТЕК «Західенерго» Олега Таращука, з початку епідемії коронавірусу Львівська область одержала від Фонду вже 16 сучасних апаратів ШВЛ високого класу.

– Ми щиро впевнені, що тільки спільними зусиллями представників суспільства, бізнесу і влади ми здатні допомогти нашій країні у вирішенні тих питань, які стоять перед нею в цій надзвичайній ситуації, – зазначив Олег Таращук.

У свою чергу головний лікар лікарні Ігор Шевців наголосив на важливості допомоги для медиків регіону.

– В Україні багато заможних людей, але одиниці є меценатами. Один з них – Рінат Ахметов. Ми вдячні за допомогу. У нас є багато кваліфікованих лікарів, а коли є ще й таке сучасне обладнання, то це в десятки разів підвищує якість лікарської праці. Від колективу лікарні дякую Фонду Ріната Ахметова. Нехай наша медицина буде однією з найкращих у світі, – підкреслив Шевців.

До його слів приєднався заступник голови Львівської облради Богдан Гагалюк:

– Лише голими руками та професіоналізмом лікарів епідемію не здолати. Тому дуже позитивно, що Фонд Ріната Ахметова допомагає. Завдяки його обладнанню медики озброєні для боротьби з бідою. І це обладнання буде працювати і допомагати людям і надалі.

«Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». За особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.