Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова передав апарат ШВЛ госпіталю МВС в Києві

29.06.2020

Київський госпіталь Міністерства внутрішніх справ отримав від Фонду Ріната Ахметова сучасний апарат штучної вентиляції легенів.

«На початку червня 32 сучасних апарати ШВЛ високої якості були доставлені в Україну. Це найбільша партія, яка перетнула кордон країни з початку карантину. Всі апарати вже передані в опорні лікарні Львівської, Івано-Франківської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської і Харківської областей. А тепер Фонд радий передати апарат ШВЛ виробництва Франції вашому госпіталю», - розповіла Ірина Блажан, директор проєктів і програм Фонду.

Потреби у висококласній техніці таких державних медустанов, як госпіталь МВС, Фонд Ріната Ахметова визначав спільно з Міністерством охорони здоров'я.

Приймаючи нове, висококласне обладнання, керівник госпіталю Наталія Охріменко, зазначила, що потреба в таких апаратах зараз особливо велика.

«Хотіла б висловити подяку Фонду Ріната Ахметова за те, що даруєте такий необхідний для лікування пацієнтів апарат. Він допомагає надати невідкладну медичну допомогу. Щиро дякуємо. Нам дуже приємно, що дбаєте - величезне спасибі», - сказала Наталія Охріменко.

Завідувач відділенням інтенсивної терапії Роман Карцев додав, що апарат ШВЛ зараз відіграє особливу роль.

«Просто немає слів від подяки. Цей апарат дуже необхідний для порятунку життів», - додав він.

Фонд Ріната Ахметова придбав 200 сучасних апаратів ШВЛ для державних лікарень в регіонах країни в рамках масштабного проекту «Боротьба з COVID-19 в Україні». Він реалізується за програмою «Рінат Ахметов - Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатним долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в нашому спеціальному матеріалі.