Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова і Метінвест передали сучасний апарат ШВЛ медикам Авдіївки

31.07.2020

Авдіївська центральна міська лікарня одержала апарат штучної вентиляції легенів експертного класу від Фонду Ріната Ахметова і Метінвесту.

- Фонд Ріната Ахметова закупив для України 200 висококласних апаратів ШВЛ. Їх отримують лікарні, які потребують їх найбільше. Там, де сучасних апаратів ШВЛ ще не було. Це фактично комп'ютери, які підлаштовуються під пацієнтів і за допомогою візуальних підказок допомагають лікарям підібрати правильний режим вентиляції для хворого, - розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Сертифікат на сучасний апарат лікувальному закладу передав генеральний директор Авдіївського коксохіму Групи «Метінвест» Віталій Литовка.

– Фонд Ріната Ахметова, Метінвест допомагають Авдіївці з початку пандемії. Раніше ми вже передали до Авдіївської медустанови 2300 штук експрес-тестів, 500 респіраторів і 200 костюмів високого ступеня захисту. Сучасний апарат ШВЛ автоматизований та значною мірою виключає людський фактор. Не потребує складного налагодження і може бути використаний відразу, що дуже важливо в умовах епідемії, – зазначив Віталій Литовка.

Заступник директора з поліклінічної роботи КНП «Авдіївська центральна міська лікарня» Віталій Ситник подякував за допомогу. Він зазначив, що авдіївські медики мають велику потребу в такій сучасній апаратурі. Особливо під час епідемії коронавірусу.

– Хотілося б подякувати Фонду Ріната Ахметова і Метінвест за можливість у такий складний час боротися з цією проблемою. Це не тільки сучасний апарат високого класу, але й важливе медичне обладнання, яке використовується при лікуванні важких хворих на COVID-19. Для таких пацієнтів це єдина можливість одужати. Величезне спасибі Рінату Ахметову за безцінний внесок у підтримку та розвиток медицини нашого міста, за таку чудову апаратуру, – сказав Віталій Ситник.

Крім того, медики відділення інтенсивної терапії, які контактують з хворими на коронавірус, отримали комплекти медичного одягу від Фонду. Вона пошита на спеціальне замовлення.

Також були вручені сертифікати учасникам онлайн-навчання про роботу сучасних апаратів ШВЛ, організованого Фондом спільно з Міністерством охорони здоров'я та Асоціацією анестезіологів України.

– Під час навчання ми розглядали особливості роботи сучасних апаратів ШВЛ, в тому числі такого високотехнологічного, який ми отримали сьогодні. Сподіваємося, що він врятує не одне життя не лише пацієнтів із коронавірусом, – сказав лікар Олександр Полторадня.

Керівник військово-цивільної адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш також відзначив роль допомоги Ріната Ахметова.

– Хочу приєднатися до слів подяки. Важливо, що в такий непростий час ви продовжуєте активно допомагати нашим лікарям і лікарні. Завдяки спільним зусиллям Фонду Ріната Ахметова, компанії Метінвест і влади міста медустанову забезпечено дефіцитним устаткуванням, експрес-тестами, засобами індивідуального захисту, – сказав Віталій Барабаш.

Фонд Ріната Ахметова з самого початку епідемії допомагає медикам Донецької області впоратися з викликом. В опорні лікарні Маріуполя, Селідово, Краматорська, Костянтинівки, Покровська, Волновахи, Слов'янська, Бахмута, Авдіївки та інших міст шахтарського краю були передані експрес-тести, засоби індивідуального захисту та обладнання для лікарень і лабораторій.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській та Харківській областях, а також у Києві. «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів».

Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.