Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова і ДТЕК передали апарат ШВЛ Городенківській центральній райлікарні

05.08.2020

Городенківська центральна районна лікарня (Івано-Франківська область) отримала сучасний апарат від Фонду Ріната Ахметова і ДТЕК.

– В рамках проєкту «Боротьба з COVID-19 в Україні» Фонд Ріната Ахметова закупив понад двісті апаратів ШВЛ для державних лікарень. Перші прилади були передані медикам ще в березні. Передача апаратів триває досі. В Україну вже доставлені дві найбільші партії такого обладнання з початку карантину. Це обладнання передається як у великі обласні клініки, так і в зовсім невеликі районні лікарні. Тому що доступ до якісної медичної допомоги повинні мати всі, – розповіла Наталія Ємченко, член Наглядової ради Фонду.

Сертифікат на апарат ШВЛ медикам вручив представник ДТЕК Олександр Воронкин.

-Починаючі з квітня, ми передали на потреби області майже 14 тисяч експрес-тестів для діагностики вірусу, 12 тисяч захисних костюмів, в червні-липні область отримала перші 14 апаратів ШВЛ. Зараз прибула чергова партія – 2 сучасних апарати ШВЛ, які ми передаємо до центральних районних лікарень Калуша та Городенки. Це медичне обладнання від Фонду Ріната Ахметова та ДТЕК для Прикарпаття. Ми передаємо апарати ШВЛ як в обласні, так і в районі лікарні. У всіх досить різне матеріально-технічне забезпечення. І ми віримо, що ці апарати допоможуть медичним працівникам врятувати не одне життя і після завершення пандемії, - прокоментував Олександр Воронкін.

Директорка лікарні Олександра Косовець в свою чергу наголосила на важливості допомоги Фонду:

– Від імені медиків і пацієнтів району дякую за такий своєчасний і необхідний подарунок. Практично кожен день реанімація заповнюється на 90-100% і такий апарат дуже потрібен пацієнтам.

До слів подяки приєднався глава Городенківської райдержадміністрації Володимир Лаваса:

– Дякую за допомогу, за новий апарат ШВЛ. Він дасть можливість вилікувати багатьох людей. Разом ми зможемо впоратися з епідемією.

Крім того, медики відділення інтенсивної терапії, які контактують з хворими на коронавірус, отримали комплекти медичного одягу від Фонду. Він був пошитий на спеціальне замовлення.

З початку епідемії коронавірусу сучасні апарати ШВЛ від Фонду Ріната Ахметова отримали державні лікарні у Львівській, Івано-Франківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Полтавській, Тернопільській, Рівненській, Закарпатській і Харківській областях, а також у Києві. «Боротьба з COVID-19 в Україні» – масштабний проєкт Фонду, покликаний допомогти країні рятувати життя людей. Він реалізується за програмою Фонду «Рінат Ахметов – Порятунок життів». Раніше, за особистим рішенням Ріната Ахметова, у рамках цієї програми було реалізовано проєкт «200 швидких для України». Тоді за рекордно короткі пів року державні медустанови в усіх регіонах отримали 200 спецавтомобілів із найсучаснішим обладнанням, здатних долати бездоріжжя. Зокрема 22 автомобілі з апаратами штучної вентиляції легенів для новонароджених. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності нашої країни. Сьогодні багато цих швидких використовуються в боротьбі з епідемією в усіх областях.

Докладніше про те, як Фонд Ріната Ахметова допомагає Україні боротися з коронавірусом, читайте в наших спеціальних матеріалах тут і тут.