Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг зцілити серце маленького Андрія

27.01.2020

Подружжя Васильєвих з нетерпінням чекало появи на світ первістка. Андрій народився здоровим,  тільки за чотири місяці батьки дізналися страшну новину.

«Потрапили на прийом до інфекціоніста з приводу стафілококової палички, а вона помітила невелику синюшність і порадила пройти УЗД в кардіоцентрі. Там нас і приголомшили новиною про ваду серця: отвір був вже до сантиметра в діаметрі. Поставлений діагноз був шоком, адже ні в кого таких проблем не було», – каже мама Марина.

Батьки та медики мали надію, що до двох років проток заросте самотужки. Але цього не сталося. На щастя, в цей же час Васильєви дізналися про хірургічній метод, що усуває ваду лише за пів години. Але для цього потрібен спеціальний імплант із дорогих сплавів – окклюдер. На прохання про допомогу відгукнувся Фонд Ріната Ахметова.

Андрій став одним із учасників проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце». Всього за кілька днів після установки імпланта малюк і батьки вирушили додому.

«Упевнені, що в Андрійка буде все добре», – сказав кардіохірург Ігор Дітковський.

У свою чергу мама і тато ледь знайшли слова, аби висловити щастя, яке їх переповнювало.

«Від щирого серця дякуємо Рінату Леонідовичу за допомогу. Всіх слів у світі не вистачить, щоб передати наші емоції», – каже Марина Васильєва.

Фонд Ріната Ахметова з 2013 року допомагає дітям з діагнозом «вада серця». Для системної боротьби в 2017 році почав працювати проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце». В його рамках проводяться корекційні операції з установки імпланта – окклюдера. На сьогоднішній день дітям проведено 119 операцій.

Як отримати допомогу за проєктом

«Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце» – це допомога в проведенні операцій з установки окклюдера дітям від 0 до 18 років з вродженими вадами серця з реєстрацією в Донецькій та Луганській областях із малозабезпечених і соціально незахищених сімей.

Детальну інформацію можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0 800 509 001.