Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг зцілити серце дівчинки з родини переселенців

28.05.2020

Дев'ятирічна Владислава з'явилася на світ у Донецьку. Але рідного міста майже не пам'ятає. Ледве їй виповнилося три роки, як збройний конфлікт на Донбасі змусив сім'ю В`юнових поїхати. Як багато переселенців, батьки дівчинки вирішили шукати щастя в Києві. Здавалося, життя почало повертатися в спокійне русло. І тут скоїлося лихо.

«Ми навіть не здогадувалися, що у доньки такі серйозні проблеми зі здоров'ям. Правда, Влада періодично скаржилася на втому в школі, головні болі й нудоту. Почала бити на сполох шкільна медсестра, якій не сподобався пульс і тиск Влади. Вона направила нас до кардіолога, який після УЗД і кардіограми поставив діагноз «вада серця». В Інституті Амосова діагноз підтвердили», – розповів тато Ігор Вікторович.

Медики запропонували усунути порок серця найменш травматичним для дитини способом – встановити оклюдер. Але для сім'ї переселенців вартість цього імпланта виявилася завеликою. Тоді В`юнови звернулися до Фонду, який допомагає діткам з аналогічним діагнозом в рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце». Завдяки йому Владислава стала здоровою!

«Спасибі Рінату Ахметову за те, що допоміг нашій доньці», – подякував Ігор Вікторович.

Для системної боротьби з вадою серця у дітей Фонд у 2017 році створив проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце». В його рамках проводяться корекційні операції з установки імпланта – окклюдера. Допомогу за проєктом отримують діти від 0 до 18 років із вродженими вадами серця з реєстрацією в Донецькій та Луганській областях із малозабезпечених і соціально незахищених сімей.

Детальну інформацію можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію Фонду 0 800 509 001.