Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг знайти сім'ї майже для 10 тисяч дітей-сиріт

30.09.2021

Сьогодні, 30 вересня, в Україні відзначається День усиновлення. Фонд Ріната Ахметова бореться із проблемою сирітства в Україні з 2008 року. Тоді  відбулася безпрецедентна подія – запрацював перший Всеукраїнський портал національного усиновлення «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!».

У переддень свята Фонд Ріната Ахметова вже традиційно провів тренінг для усиновителів та прийомних батьків. Учасники заходу обговорювали різні питання виховання дітей, а головною темою була мотивація до навчання. Теоретична частина супроводжувалася практичними завданнями з тематичними картками та маленькими сюрпризами. Тренерка – експертка Фонду Ріната Ахметова, відома фахівчиня Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Любов Лоріашвілі. 

– Щиро вдячна вам за цікавий тренінг, я отримала багато важливої, корисної інформації та відпочила душею. Окрема подяка тренерці Любові Лоріашвілі, яка весь матеріал подала у цікавій та динамічній формі, дуже професійно й доступно. Команда фахівців Фонду – просто супер! Бажаю здоров’я і наснаги усім тренерам та організаторам. Чекаю нових зустрічей, – говорить прийомна мама Альона Назаренко.

Програма «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» не має аналогів в Україні. З 2008 року Фонд сприяв створенню 41-го дитячого будинку сімейного типу, які взяли на виховання понад 400 дітей по всій країні. На сьогодні в Україні функціонує 1235 дитячих будинків сімейного типу. Більше 10 років програма проводить тренінги для усиновителів, підтримує вихованців інтернатів, допомагає ДБСТ і популяризує в суспільстві сімейні форми виховання.

– За час існування програма стала лідером національного усиновлення, змінила ставлення суспільства до проблеми сирітства та зробила табуйовану тему усиновлення трендом. А головне – допомогла знайти нові родини майже для 10 000 дітей. Прорив забезпечив портал «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!», де почали розміщувати анкети хлопчиків і дівчаток, які гостро потребували батьків. Портал став містком між усиновителями і дітьми з дитячих будинків, – розповідає Оксана Іщук, керівниця проєктів Фонду.

Усі роки роботи сутність програми залишається незмінною – допомогти дітям знайти щастя в родині, а також показати, що прийомне батьківство – це відповідальний, але посильний крок. Фонд Ріната Ахметова робить усе можливе для того, щоб кожна дитина зростала і виховувалася в родині, разом з тим сприяючи національному усиновленню та надаючи підтримку сім'ям опікунів, прийомним сім'ям та дитячим будинкам сімейного типу.