Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг встановити оклюдер Марині Васіній

06.09.2019

З 2013 року Фонд Ріната Ахметова допомагає дітям із діагнозом «вада серця». Для системної боротьби з хворобою у 2017 році почав працювати проект «Рінат Ахметов – Дітям. Здорове серце». У його рамках проводяться корекційні операції зі встановлення імпланта – оклюдера. На сьогодні проведено 107 таких операцій.

Марина Васіна з Харкова, якій незабаром виповниться сім років, стала 107-ю учасницею проекту.

«Дочка з’явилася на світ вчасно, без відхилень. Шуми в її серці лікар-педіатр чув зі самого народження, але стверджував, що це норма: у багатьох маленьких дітей таке буває. І тільки коли Марині виповнилося чотири рочки, лікарі порекомендували оперативне втручання, але ніхто з них не підказав, куди потрібно далі звертатися», – розповіла мама Анастасія.

Сім’я самостійно приїхала до Києва, в Інститут серця, де Марина пройшла повне обстеження, яке підтвердило наявність вади серця. Столичні медики порадили варіант операції, який найменше травмує дитину – встановити оклюдер. У пошуках допомоги мама звернулася до Фонду Ріната Ахметова – і відповідь не забарилася. Тепер у дівчинки здорове серце.

«Дуже дякую Рінату Леонідовичу за допомогу! Тепер будемо готуватися до вступу в перший клас», – сказала мама дівчинки.

Докладну інформацію про проект можна дізнатися на гарячій лінії Фонду 0800 509 001.