Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова допоміг встановити оклюдер маленькій Поліні

15.02.2019

У лютому виповнилося два роки проекту «Здорове серце» Фонду Ріната Ахметова. У рамках проекту допомогу отримують діти з діагнозом «вада серця». Таким дітям проводяться корекційні операції із закриття вади спеціальним імплантом – оклюдером.

Цього тижня в рамках проекту була прооперована маленька Поліна з Донецької області. Проблеми зі здоров’ям медики виявили, коли їй було три рочки.

«Поліну госпіталізували в лікарню з високою температурою й діагнозом «бронхіт». За результатами флюорографії лікарі порекомендували пройти УЗД серця, оскільки підозрювали, що воно збільшилося. Під час обстеження в доньки діагностували вторинний дефект міжпередсердної перегородки. Іншими словами, ваду», – розповіла Вікторія Володимирівна, мама дитини.

Батьки Поліни постали перед важким вибором. Провести операцію можна було двома способами. Перший – травматичний, коли хірург розтинає грудну клітку пацієнта. Другий, набагато щадніший, передбачав встановлення спеціального імпланта – оклюдера. Через невеликий розріз на стегні й артерію з потоком крові він проникає в проблемне місце прямо в серце. Але вартість такого апарата для сім’ї виявилася недосяжною. На поміч прийшов Фонд Ріната Ахметова, у роботі якого допомога дітям, особливо порятунок їхнього життя – пріоритет. 12 лютого Поліні зробили операцію.

«Нема слів, щоб висловити подяку Рінату Ахметову. Він повернув щастя в нашу сім’ю», – сказали батьки дівчинки.

Як отримати допомогу за проектом «Здорове серце»

Допомогу можуть отримати діти від новонароджених до 18 років із реєстрацією в Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях із сімей, що належать до малозабезпечених і соціально незахищених категорій: сім’ї, які виховують дітей-сиріт, дітей під опікою; дитячі будинки сімейного типу; багатодітні сім’ї з трьома та більше дітьми до 18 років; батьки-одинаки або вдови/вдівці з дітьми до 18 років; сім’ї в складних життєвих ситуаціях.