Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фонд Ріната Ахметова долучився до підвищення кваліфікації майже 100 прийомних батьків та батьків-вихователів

02.11.2022

На онлайн-тренінгу, який відбувся 28 жовтня, змогли підвищити кваліфікацію майже 100 прийомних батьків та батьків-вихователів області. Це результат спільної діяльності програми «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» та Черкаського обласного центру соціальних служб.

Тему тренінгу “Як знайти спільну мову з підлітком” учасники обрали самі - висловили свої запитання в реєстраційній анкеті, передавали в Фонд Ріната Ахметова через соціальних працівників. Саме на відповідях на ці запитання і був побудований захід.

Після завершення тренінгу учасники мали можливість отримати сертифікат, який зараховувався, як обов’язкові часи для навчання щодо підвищення виховного потенціалу прийомних батьків, батьків-вихователів.

Дуже вдячні Фонду Ріната Ахметова за таку можливість познайомити наших батьків-вихователів, прийомних батьків з новими для них тренерами з Київського центру соцслужб, а також за можливість отримання сертифікату після проходження тренінгу, - коментує Людмила Березовська, заступник директора Черкаського обласного центру соціальних служб. - Після заходу ми отримали дзвінки від батьків з подякою за цікаві відповіді саме мами-практика, бо тренерка Наталія Басараб ще й прийомна мама ДБСТ. Це дуже важливо, дякуємо Фонду за таку цікаву пропозицію”.

Програма «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» теж отримала чисельні відгуки від учасників:

“Щиро дякую за тренінг. Дуже важлива інформація, особливо і тому, що тренерка - прийомна мама, які і ми. Вона радила те, що пережила на власному досвіді. Я почула багато шляхів вирішення різних проблем. Сил, мудрості, здоров’я родині! Разом ми сила! Дякую ще раз!” - Тетяна К.

“Дякую тренеру і Фонду! Дуже цікаво і переконливо!” - Інна Гершун.

“Дякую за відверту розмову”, - Олег Гладун.

“Було корисно, почула багато спільних проблем та шляхи їх вирішення, дякую!” - Надія Кривда.

“Дякую за цікавий досвід вашого виховання, тренерко!” - Юлія Константінова.

Щодо побажань на майбутнє - запланувати можливість вільного спілкування й обговорення батьками особистих проблем.

“Ми давно це помічали, що батькам дуже потрібно просто зустрітися й виговоритися”, - додає Людмила Березовська.

Програма «Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!» планує продовжити співпрацю з Черкаським обласним центром соціальних служб і надалі, а також запрошує до співпраці інші обласні центри.

Адже попри війну, відключення електропостачання та інтернету, прийомні батьки працюють в режимі 24/7 і потребують фахової підтримки й допомоги у вихованні дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Дітей, для яких ДБСТ та прийомна родина - і є та сама сім’я, де вони отримують досвід, тепло та піклування.