Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фінальна в червні автоколона Гуманітарного рейсу Ахметова прибула в Донецьк

30.06.2015

Увечері, 26 червня, завершальна в червні автоколона з продуктами від Гуманітарного штабу Ріната Ахметова прибула в логістичний центр Штабу на стадіоні «Донбас Арена» в Донецьку.

Автоколона у складі 24 великовантажних машин доставила до Донецька 480 тонн продуктів для мирних жителів Донбасу, які перебувають на не підконтрольній Україні території. Митний огляд і всі блокпости на шляху проходження автоколона пройшла з повним пакетом документів, який підтверджує склад гуманітарного вантажу і якість продукції. З документами можна ознайомитися на сайті Штабу за посиланням.

Нагадаємо, для збільшення інтенсивності доставляння продуктів на Донбас і можливості проходити митний коридор спільно з іншими гуманітарними місіями, у Штабі Ріната Ахметова було прийнято рішення зменшити кількість автомобілів у колонах, але відправляти їх частіше.

Так за останні 4 дні в Донецьк було відправлено 3 автоколони. З урахуванням сьогоднішнього постачання в логістичний центр Штабу на «Донбас Арені» завезено продукти для формування 50 тисяч продуктових наборів. Вже сьогодні на волонтери ФК «Шахтар» розпочнуть розвантаження цієї автоколони й формування наборів виживання.

Нагадаємо, на цей момент, через проблеми з доставлянням гуманітарних вантажів під час перетину лінії зіткнення, на складі Гуманітарного штабу в Донецьку є запас наборів виживання лише для видавання в пунктах міста Донецька.

Вже 2 липня Штаб Ріната Ахметова планує відправити на Донбас першу в липні колону 22-го Гуманітарного рейсу з 30 тисячами наборів виживання для старих і дітей Донбасу, які залишилися на не підконтрольній українській владі території й гостро потребують допомоги.