Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Фахівці соцслужб Донбасу пройшли тренінги за підтримки Фонду Ахметова

16.04.2016

У Сєвєродонецьку, Краматорську та Маріуполі в межах програми «Сирітству – ні!» Пройшли тренінги для працівників соціальних служб на тему: «Діти – жертви конфлікту на сході України: ризики та вразливість дітей, які є внутрішньо переміщеними особами». Організатором заходів виступила Фундація Ріната Ахметова спільно з Данською радою у справах біженців.

Під час тренінгів порушували питання соціального захисту дітей-сиріт, які перебувають у зоні збройного конфлікту, численних порушень прав дітей, які постраждали в результаті військових дій, а також розглянули нову для України форму сімейного виховання дітей – «сімейний патронат».

Тренінги були організовані Фондом Ріната Ахметова у відповідь на запит держслужбовців у справах дітей, які щодня стикаються з нерозв’язними ситуаціями в Донецькій і Луганській областях.

«Питання, що хвилюють працівників соціальних служб, вкрай складні. Сьогодні фахівці змушені працювати за законодавством мирного часу. Тоді як працювати в регіоні, охопленому війною, за цим законодавством практично неможливо. Люди вигорають на цій роботі, намагаючись знайти вихід із ситуації, що склалася. Вони весь час перебувають між бажанням допомогти й небезпекою порушити законодавство мирного часу. Тому зараз їм так необхідна підтримка й допомога у вигляді навчальних семінарів. Адже питань, які потребують конкретної відповіді на потреби дітей-сиріт у конкретних регіонах, на сьогодні залишається багато», – вважає Людмила Волинець, ведуча тренінгів Фонду Ріната Ахметова, керівник об’єднання «Захист прав дитини – пріоритет держави».

Фонд Ріната Ахметова – визнаний лідер у боротьбі із сирітством в Україні. За 8 років роботи програми «Сирітству – ні!» 8 088 дітей знайшли свої родини. У квітні в межах програми стартував новий проект Фонду «Наставництво», мета якого – підготовка до самостійного життя дітей-сиріт, які перебувають в інтернатах і дитячих будинках і після їх виходу з установ, через наставництво.