Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Ці машини дуже потрібні»: медустанови Херсонської області отримали швидкі від Ріната Ахметова

11.07.2019

Минулого тижня Фонд Ріната Ахметова передав перші 30 з 200 автомобілів швидкої допомоги обласним лікарням, станціям швидкої допомоги й амбулаторіям сільських громад у 22 областях України. Масштабний проект загальнонаціонального значення реалізується за особистим рішенням Ріната Ахметова й повністю фінансується за його кошти. Два автомобілі з першої партії швидких для країни вирушили до Херсонської області. Один спеціальний автомобіль типу В на базі Peugeot Boxer буде працювати для жителів Горностаївського району, інший – Каховського.

Потребу в сучасних автомобілях швидкої допомоги прокоментував начальник автопарку Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Херсонської області Іван Огородний:

– Машини просто чудові! Вони придатні не просто для надання допомоги, але й для порятунку життів. Автомобілі обладнані за останнім словом техніки, тут є все необхідне для надання допомоги й людям із переломами, і тим, кого розбив інсульт або інфаркт. В автомобілів піднята база, збільшений кліренс, це підвищує їхню прохідність. У нас регіон курортний, багато місць масового відпочинку людей, і звідти часто йдуть виклики. У машинах встановлені системи кондиціонування – і це величезний плюс. Щиро дякуємо Рінату Ахметову за ці машини!

До кінця 2019 року Фонд Ріната Ахметова передасть лікарням у всій Україні ще 170 карет швидкої допомоги. Усі 200 авто будуть працювати в тих районах, де найбільше потрібні.