Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Це суперсучасні машини»: заступник керівника Офісу Президента про швидкі від Фонду Ріната Ахметова

18.09.2019

Передання суперсучасних автомобілів у рамках проекту «200 швидких для України» проводиться втретє – зазначив у вітальному слові заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

«Це суперсучасні машини», – зазначив заступник керівника Офісу Президента про швидкі від Фонду Ріната Ахметова.

«Для нас було важливо, щоб ви побачили, як реалізується ініціатива Президента. Це дійсно суперсучасні та добре оснащені машини. Ми дуже раді, що ці швидкі поїдуть у регіони, особливо неонатальні швидкі. А швидкі-джипи найближчим часом зможуть рятувати життя людей у населених пунктах, віддалених від обласних центрів. Це чудова ініціатива, її варто продовжити», – сказав Кирило Тимошенко.

Проект «200 швидких для України» реалізується з ініціативи Президента України й за особистим рішенням Ріната Ахметова та повністю фінансується з його коштів.

Чергові 20 автомобілів швидкої допомоги було передано представникам державних лікувальних установ у 15 областях України. Це суперсучасні швидкі трьох типів: 3 унікальні авто типу А на базі позашляховика Toyota Land Cruiser; 14 неонатальних автомобілів швидкої допомоги типу С на базі Citroen Jumper, а також 3 автомобілі швидкої медичної допомоги типу В на базі Citroen Jumper.

Головна особливість 14 неонатальних машин, які згадав Тимошенко, – їхнє обладнання. Тепер є можливість рятувати життя немовлят прямо в дорозі. У салоні є свого роду «капсула життя» – інкубатор для транспортування недоношених дітей або немовлят. Інкубатор підтримує стабільну, безпечну температуру та вологість, туди надходить кисень. Інкубатор оснащений гідропневматичною підвіскою, яка не залежить від амортизації автомобіля. Тобто дитина в «капсулі життя» не відчує жодного поштовху під час руху машини.

Обласні лікарні, станції швидкої допомоги та амбулаторії сільських громад у 24 регіонах України вже отримали 77 автомобілів. До кінця року в регіони надійдуть ще 123 машини.

Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов - єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги. Серед 123 автомобілів, які наразі готуються до передання лікарям, спецмашини класів А, В і С.