Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Епідемія туберкульозу серйозними темпами поширюється в Україні, - виконавчий директор Глобального Фонду

18.01.2012

 

Виконавчий директор Глобального Фонду по боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією, професор Мішель Казачкін на зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим звернув увагу, що епідемія туберкульозу серйозними темпами поширюється в Україні і в регіоні Східної Європи - Центральної Азії.

Про це пан Казачкін сказав на зустрічі зацікавлених сторін, яка відбулася 16 січня в Києві.

"Я звернув увагу прем'єр-міністра на той факт, що епідемія туберкульозу дуже серйозними темпами поширюється в Україні і в регіоні", - сказав виконавчий директор Глобального Фонду. 

Пан Казачкін повідомив, що на зустрічі з прем'єром і міністром охорони здоров'я України підняв також три важливих питання: розширення програм замісної терапії для споживачів наркотиків, доступ до лікування СНІДу та туберкульозу в установах пенітенціарної системи та продовження фінансування програм Глобального фонду.

"Глобальний Фонд надав Україні досить значні кошти. З 2003 по 2016 рр.. Україна отримає 640 мільйонів доларів", - зазначив Мішель Казачкін. 

Як повідомлялося, виконавчий директор Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією Мішель Казачкін перебував в Україні з візитом 16 - 17 січня 2012 року.