Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Екскурсія на «Азовсталь»: діти разом із наставниками відвідали комбінат у Маріуполі

17.02.2017

Познайомитися з металургійним підприємством отримали можливість вихованці маріупольської школи-інтернату № 2. У рамках проєкту «Наставництво» Фонду Ріната Ахметова були проведені профорієнтаційні екскурсії для учнів 8–9 класів.

Зараз діятм по чотирнадцять-п’ятнадцять років. Зовсім скоро їм треба визначатися з вибором професії, серйозно задуматися про майбутнє. Добре, що тепер у кожного з цих дітей, позбавлених батьківського піклування, є дорослий друг – наставник. Багато наставників проекту є членами команди «Азовсталі». Й ось вже разом із дітьми вони в музеї комбінату. Традиції металургів, досягнення, перспективи, можливості – дітям з інтернату важливо показати й пояснити, що дійсно цінно!

Під час відвідин музею учнів інтернату вразили й надихнули історії успіху нинішніх керівників «Азовсталі», які починали свою кар’єру зі звичайних робітничих професій. І завдяки власній наполегливості, працелюбності, активній життєвій позиції, бажанням вчитися досягли таких вершин.

«Екскурсію проводив Провідний інженер Управління внутрішніх комунікацій відділу взаємодії з персоналом. Він акцентував увагу дітей на розумінні головного: вчитися – це важливо, – розповідає координатор проекту «Наставництво» в Маріуполі Катерина Степаніна. – На керівних посадах підприємства зараз молоді працівники. Їм по 30–35 років. Під час зустрічі діти дізналися, який рівень вимог висувається до працівників підприємства».

Вихованці інтернатного закладу побували й у навчально-виробничому центрі (НВЦ) комбінату, подивилися фільм про різні професії на підприємстві. Тут також висловили бажання побачити процес переробки сталі.

«Ця зустріч – лише перший крок до знайомства дітей із металургійними професіями, – говорить керівник програми «Сирітству – ні!» Євгенія Рзаєва. – Діти хотіли б побувати безпосередньо в цехах, подивитися саме виробництво, і ми постараємося в майбутньому організувати для них такий захід».

Профорієнтація – один із головних напрямів місії наставників. Невипадково юних гостей «Азовсталі» запросили в НВЦ комбінату. Хлопці змогли побачити і зрозуміти, як високо цінуються професійні знання. Можливо, хтось із них у майбутньому стане членом команди «Азовсталі» й буде працювати на благо собі й нашій державі.