Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Дуже своєчасний подарунок!»: Фонд Ріната Ахметова вручив машину реанімації новонароджених медикам Кропивницького

25.09.2019

– У нас на весь автопарк лише одна спеціальна машина для реанімації новонароджених і дуже стара вже. Проїхала понад 700 тисяч кілометрів нашими не найкращими дорогами і скоро розвалиться. Її потрібно списувати та відправляти на смітник. Але не могли, тому що потрібно перевозити дітей, які народилися недоношеними або з іншими проблемами. Як результат — латаємо її без кінця, ремонтуємо. Сьогодні ми отримали нову неонатальну машину від Фонду Ріната Ахметова та можемо, нарешті, відправити нашу машину-ветерана на заслужений відпочинок. Тепер дітей рятуватиме цей суперсучасний автомобіль!

Так прокоментував отримання нового спецавтомобіля Citroen Jumper начальник автопарку санітарного транспорту Кіровоградської обласної ради Анатолій Московець. Ключі від машини типу С, яка призначена для транспортування недоношених і новонароджених дітей, були вручені лікарні з Дніпра в рамках третього етапу проекту «200 швидких для України», який реалізується за ініціативи Президента України та за особистим рішенням Ріната Ахметова й повністю фінансується за його кошти.

За словами Анатолія Московця, нова машина буде обслуговувати всю Кіровоградську область, але «припишуть» її до дитячої лікарні.

– Лікарня спеціалізується на проблемних немовлятах, і автомобіль справедливо буде насамперед обслуговувати саме виклики від цієї клініки. Обладнання в машині від Ріната Ахметова стоїть просто чудове, впевнений, що з його допомогою буде врятована велика кількість дитячих життів. Дякуємо Рінату Леонідовичу за цей дуже своєчасний подарунок, – додав Анатолій Олексійович.

Обласні лікарні, станції швидкої допомоги й амбулаторії сільських громад у 24 регіонах України вже отримали 77 автомобілів.

До кінця року проект «200 швидких для України» буде реалізовано повністю. Вперше за 28 років незалежності країни Рінат Ахметов – єдиний благодійник, який передав медикам таку кількість суперсучасних машин швидкої допомоги. Серед 123 автомобілів, які наразі готуються до передавання лікарям, спецмашини класів А, В і С.

ДОВІДКА

17 вересня Фонд Ріната Ахметова передав ще 20 автомобілів швидкої допомоги в державні лікувальні заклади 15 областей України. Це суперсучасні швидкі трьох типів: 3 унікальні авто типу А на базі позашляховика Toyota Land Cruiser; 14 неонатальних автомобілів швидкої допомоги типу С на базі Citroen Jumper, а також 3 автомобілі швидкої медичної допомоги типу В на базі Citroen Jumper.