Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Другий рік навчання на проекті «Цифрові медіа в університетах»

09.10.2012

9 жовтня 2012 року, Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» разом із Могилянською школою журналістики НаУКМА відкрив другий рік навчання на проекті «Цифрові медіа в університетах». Проект покликаний дати викладачам журналістики українських вузів ті знання та навички, які є основою навчання журналістиці у кращих світових університетах. Навчання проходить по модульній системі протягом дев’яти місяців, тренерами є викладачі університетів і практики з медіасередовища США, Великобританії та України.

Навчання пройдуть десять викладачів з п’яти університетів України, відібраних зао конкурсом у травні цього року. Це представники Харківського, Чернівецького, Сумського та Маріупольського державних університетів, а також Українського католицького університету. На церемонії відкриття між Благодійним фондом «Розвиток України» і вузами був підписаний меморандум про співробітництво. Фонд взяв на себе зобов’язання навчити викладачів вузів, а керівництво факультетів – впровадити з нового навчального року курс мультимедийної журналістики, заснований на проекті «Цифрові медіа в університетах».

У 2011–2012 навчальному роках навчання на проекті пройшли представники Київського, Львівського, Запорізького, Таврійського та Черкаського університетів. Студенти цих вузів вже у цьому навчальному році зможуть одержувати знання з мультимедийної журналістики, порівнянні з кращими університетами світу.

Квіт Сергій, президент Національного університету «Києво-Могилянська академія»: «Найважливіше, що дає освітній проект «Цифрові медіа в університетах», – це можливість слухачам іти в ногу з часом, а саме одержувати в інтернет-журналістиці та у соціальних мережах медіазнання, які відповідають потребам ринку і які потім можна використати в навчальному процесі в університетах».

Анатолій Заболотний, директор Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»: «Ми продовжуємо реалізацію унікального проекту – «Цифрові медіа в університетах», аналогів якому сьогодні в Україні немає. Як показав перший рік навчання, ноу-хау у викладанні цифрової журналістики і знання, отримані на проекті, – потрібні, корисні і є сьогодні основою навчання журналістиці у кращих світових університетах. Своїм кінцевим завданням Фонд бачить якісний прорив у підготовці журналістів в Україні, роблячи тим самим свій внесок у розвиток медіаринку нашої країни».