Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомогти підлітку знайти своє місце в житті

17.10.2019

 

Фонд Ріната Ахметова допомагає майбутнім випускникам інтернатних закладів Донецької області повірити у свої сили та випробувати себе в обраній професії. У рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» амбасадор Фонду – актор Олег Маслюк – провів мотиваційну зустріч для учнів 11 класу Олексієво-Дружківської санаторної школи-інтернату № 13. Тут навчаються діти з захворюваннями опорно-рухового апарату.

Під час зустрічі діти пройшли кілька серйозних тестів, що допомогли їм визначити свій психологічний портрет і схильності до тієї чи іншої професії.

«Я навіть трохи хвилювалася, яким буде результат тесту. Завдяки зустрічі я дізналася, наскільки важливо визначитися з вибором майбутньої професії, тому що це вплине на все подальше життя», – розповіла Валерія Житник, учасниця зустрічі.

За словами дівчинки, найбільше їй запам’яталися слова амбасадора про те, що потрібно пробувати себе в різних сферах діяльності. Головне – не боятися та вірити у свої сили. Сама ж Лера мріє стати архітектором.

«Важливо знайти своє покликання в житті. Гадаю, що зможу бути добрим фахівцем. Сьогодні я також зрозуміла, що не можна шукати легких шляхів. У кожній професії є не лише яскрава «обкладинка», але ще зворотний бік. І це потрібно враховувати. Наприклад, архітектору треба дуже багато часу проводити над кресленнями та розрахунками. Потрібно задіяти як логічне, так і креативне мислення. Це дуже відповідальна сторона робочого процесу. Дякую Рінату Ахметову за ці знання», – пояснила майбутня випускниця.

Проєкт «Рінат Ахметов – Дітям. Твоя суперсила» Фонду Ріната Ахметова працює для того, щоб змінювати життя дітей на краще, допомогти здійснитися їхній мрії. Для цього в ньому беруть участь амбасадори Фонду – посланці доброї волі Ріната Ахметова. Це зірки телеканалу «Україна», які проводять мотиваційні зустрічі з дітьми з інтернатних установ. Раніше до числа посланців доброї волі Ріната Ахметова увійшли зірки екрана: Олег Панюта, Андрій Дебрін, Ігор Пупков, Олексій Суханов, Максим Сікора та Марина Кухар. Цьогоріч до їхньої команди приєдналися артисти Олег Маслюк та Андрій Бурим.

З грудня 2018 року 8 амбасадорів Фонду Ріната Ахметова провели 30 мотиваційних зустрічей у 9 інтернатних установах Донецької області, на яких побували понад 800 дітей.