Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога жителям Новоазовського району: понад 3 тисячі осіб отримали продукти

30.07.2016

3118 мирних мешканців чотирьох населених пунктів Новоазовського району Донецької області отримали гуманітарну допомогу від Штабу Ріната Ахметова. У Новоазовську і 3 прилеглих селах, – Гусельниковому, Козлівці й Самсоновому, продуктові набори отримали найбільш соціально незахищені категорії населення.

«Мобільна бригада Штабу Ріната Ахметова працювала в місті Новоазовськ у режимі напівстаціонарного пункту понад два тижні. Щоб люди похилого віку, молоді мами не проводили по кілька годин у черзі, їм вдавали талончики з датою й часом видавання. Такий режим роботи дозволив видати допомогу максимальній кількості нужденних у зручному для них режимі», – прокоментував Андрій Санін, керівник донецького логістичного центру Штабу на «Донбас Арені».

Видавали набори чотири рази на тиждень. Основними одержувачами допомоги Штабу в Новоазовському районі були пенсіонери віком понад 65 років – більш ніж 70%. Також продукти отримували інваліди, багатодітні сім’ї, батьки-одинаки й інші соціальні категорії, затверджені Гуманітарним штабом. 230 дитячих наборів отримали сім’ї, у яких є діти до 35 місяців.

«У серпні наша мобільна бригада почне роботу в інших населених пунктах Новоазовського району, а також у селах Тельманівського району. Всього заплановано 17 виїздів у 56 населених пунктів, серед яких Безіменне, Тельманове, Розівка, Білокам’янка. Виїзди почнуться вже в понеділок, 1 серпня», – розповів Андрій Санін.

З докладним графіком виїздів мобільних бригад Штабу Ріната Ахметова в села Донецької області в серпні можна ознайомитися за посиланням.

За весь час роботи Гуманітарного штабу мобільні бригади волонтерів доставили і видали понад 178 тисяч продуктових наборів жителям глибинки на непідконтрольній території Донецької області, а також жителям «сірої зони».

Станом на 30 липня 2016 року Штаб Ріната Ахметова видав 9 млн 76 тис. дорослих і дитячих наборів виживання з обох боків лінії зіткнення.