Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Допомога, яка врятувала мільйони

21.05.2021

Фонд Ріната Ахметова провів у Маріуполі акцію, присвячену шостій річниці створення проєкту «Бригади мобільної видачі» Фонду Ріната Ахметова. В рамках заходу представники Фонду, волонтери та мешканці міста висадили в парку «Веселка» кущі троянд на Алеї «Голоси Мирних».


– Бригади мобільної видачі – це унікальна система допомоги людям, які живуть на лінії зіткнення – там, де свистять кулі й рвуться снаряди. Там, де не працюють магазини і куди не ходять автобуси. Сотням тисяч жителів допомогли вижити саме бригади мобільної видачі Фонду Ріната Ахметова. За роки конфлікту ми зробили 847 виїздів у найгарячіші точки Донбасу. Разом з їжею люди отримували надію. Надію, без якої на війні не вижити. Фонд Ріната Ахметова попередив гуманітарну катастрофу на Донбасі. За час збройного конфлікту допомогу від Фонду, в першу чергу продуктові набори, отримали понад 3,5 млн осіб. І до багатьох допомога дійшла тільки завдяки бригадам мобільної видачі, – розповів Михайло Катерінчак, представник Фонду.
У свою чергу, перший заступник міського голови Михайло Когут розповів, що для Маріуполя допомога Фонду стала особливою.
– За шість років наше місто стало більше на сто тисяч нових маріупольців. У забезпеченні речами першої необхідності та продуктами їм допомагав Фонд Ріната Ахметова. Окремо розглядався кожен випадок. Фонд допомагав і муніципалітету. Спасибі за це величезне. Маріуполь став основним логістичним центром формування гуманітарних вантажів, – зазначив Михайло Когут.


Алея троянд створена в рамках проєкту Музей «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова. Кожен кущ – це символ однієї історії жителя Донбасу, життя якого з початком збройного конфлікту розділилася на «до» і «після».
Фонд розповідає і буде розповідати про долі жителів Донбасу якомога більшій кількості людей у всьому світі. Для цього за особистою ініціативою Ріната Ахметова і був створений Музей «Голоси Мирних». Це безпрецедентний документальний проєкт, мета якого – розповісти всьому світові про людей, долі яких назавжди змінив конфлікт на сході України. Фонд мріє зібрати мільйон історій, а в найближчій перспективі ставить перед собою мету – 100 тисяч свідчень Мирних, із яких одна тисяча вже зібрана. Це найбільша в Україні колекція розповідей Мирних про пережиті ними трагічні події. Важливо зберегти ці історії, щоб вони більше ніколи не повторювалися, в ім'я кращого майбутнього.