Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

«Допомагаємо навіть у бомбосховищах»: тривають безкоштовні консультації мобільних бригад психологів Фонду Ріната Ахметова

26.10.2022

Мобільні бригади психологів Фонду Ріната Ахметова вже кілька місяців курсують Україною, надаючи психологічну допомогу тим, хто її потребує. Через загрози обстрілів іноді безкоштовні психологічні консультації доводиться проводити у бомбосховищах під час повітряних тривог. 

Психологині Фонду Леся Залановська та Яніна Астаф’єва надають консультації на тему «Як подолати стрес під час війни», які відвідали вже понад 2500 людей — як мешканців, так і переселенців у різних регіонах України. Проєкт, який розпочався влітку, є затребуваним, тож консультації тривають й восени.

«Нам усім треба триматися до перемоги. І після перемоги буде тяжкий період. Тож треба давати собі раду, приймати рішення, працювати з тілом, щоб жити далі та піклуватись про себе й близьких. Ми допомагаємо цього навчитися», — пояснює психологиня Фонду Ріната Ахметова Яніна Астаф’єва.

Психологи Фонду вже працювали у Запорізькій, Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Житомирській областях. Нещодавно пройшли консультації у Вінницькій області. На найближчі дні заплановано зустрічі у Дніпропетровській та Полтавській. 

«Ми приходимо з практичними вправами, які допомагають людині зменшити навантаження. Люди можуть тут і зараз відчути, як тілу стає легше, як напруження зменшується», — каже психологиня Фонду Леся Залановська.

Нагадаємо, що психологи Фонду готові приїхати у вашу громаду та провести безкоштовну групову психологічну консультацію на тему «Як подолати стрес під час війни». 

Для того, щоби консультація відбулася:

✅ зателефонуйте на гарячу лінію Фонду Ріната Ахметова 0 (800) 509 001 та домовтеся про час та дату;
✅ запросіть 15 або більше слухачів;
✅ знайдіть приміщення для консультації.

Психологічну допомогу від Фонду отримали вже понад 91 000 жителів України. Задля цього 250 психологів пройшли навчання Фонду Ріната Ахметова з курсу «Травма війни».