Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя прибула 323-я колона з гуманітарною допомогою Ріната Ахметова

04.03.2019

У понеділок вранці до Маріуполя прибула 323-я автоколона Гуманітарного штабу – найбільшої програми Фонду Ріната Ахметова.

Вісім фур доставили в розподільний центр 160 тонн гуманітарної допомоги. Це продукти, з яких будуть сформовані набори виживання для найбільш нужденних мешканців  Донбасу: пенсіонерів, дітей, людей з інвалідністю, багатодітних сімей, які проживають у прифронтовій зоні. Загалом у березні гуманітарну допомогу Ріната Ахметова отримають майже 19 тисяч осіб.

«П’ятий рік Фонд Ріната Ахметова підтримує мирних жителів Донбасу, які залишилися сам на сам із бідою. За даними проведеного в жовтні-листопаді 2018 року дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 85% жителів регіону стверджують, що не вижили б без допомоги Ріната Ахметова. Майже 62% громадян України також впевнені, що найбільшу підтримку жителям Донбасу надає саме Фонд Ріната Ахметова», – розповів Михайло Катеринчак, керівник проекту Фонду Ріната Ахметова.

Уже з 5 березня продукти почнуть видавати мирним мешканцям. Бригади мобільної видачі доставлять набори виживання у 31 прифронтове село й селище. Також у березні гуманітарну допомогу можна отримати в стаціонарних пунктах, які організував Фонд Ріната Ахметова, у Щасті та Станиці Луганській.

З початку збройного конфлікту Фонд видав на сході України понад 12 мільйонів наборів виживання. Завдяки допомозі Ріната Ахметова врятовано життя більше мільйона людей.

Деталі про видачу гуманітарної допомоги можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію Фонду 0 800 50 90 01.