Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

До Маріуполя прибула 312-а колона Штабу Ріната Ахметова

02.04.2018

Сьогодні, 2 квітня, до Маріуполя прибула автоколона Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. У розподільний центр 8 фур доставили 160 тонн гуманітарної допомоги.

Люди зможуть отримати набори виживання в стаціонарних пунктах видавання, організованих Штабом на підконтрольній території. Допомогу для 46 населених пунктів «сірої зони» доставлять бригади мобільного видавання. Вони привезуть продукти в села та селища, які особливо сильно постраждали внаслідок бойових дій – туди, де сьогодні людям особливо важко.

«Продуктові набори видаватимуть з 4 квітня. Допомогу отримають інваліди, багатодітні сім'ї, діти, люди похилого віку, батьки-одинаки, – розповів Михайло Катеринчак, керівник проекту «Допомога населенню» Гуманітарного штабу Ріната Ахметова. – Зараз Штаб доставляє продукти для 85 населених пунктів «сірої зони». Тут люди виживають в нелюдських умовах, страждають через брак питної води, до всього часті перебої з електрикою. У половині сіл і селищ давно закриті аптеки та крамниці. Але головне – гострий дефіцит продовольства. Для багатьох мирних жителів Донбасу допомога Гуманітарного штабу – єдина можливість вижити».

Всього в квітні Гуманітарний штаб видасть приблизно 20 тисяч наборів виживання, які будуть сформовані з продуктів, вироблених в Україні. Штаб Ріната Ахметова продовжує допомагати тим, кому зараз особливо важко – дітям, людям похилого віку, інвалідам.

За час роботи Гуманітарного штабу видано понад 12 мільйонів продуктових наборів з обох боків лінії зіткнення. Детальну інформацію про видавання допомоги можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію Штабу 0-800-509-001.