Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Дівчинці з Бахмута зробили операцію на серці за підтримки Штабу Ріната Ахметова

25.06.2018

Ще одна юна українка отримала шанс на здорове життя – для цього і створено проект Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Здорове серце». Одинадцятирічній Христині Галагузі з Бахмута проведена операція ендоваскулярним методом для усунення вади серця. Діагноз дівчинці поставили три роки тому – лікарі звернули увагу на шуми в серці.

Мама дитини Лілія Павлівна вдячна Штабу за таку величезну допомогу. Адже самій їй не покрити всі витрати на операцію. Лілія виховує доньку сама, де батько Христини – невідомо.

Сьогодні в межах проекту допомога в проведенні операції на серці надана 46 українським дітям. Діти почуваються добре. Малотравматичність і висока ефективність ендоваскулярних операцій дає змогу швидко відновитися й повернутися до повноцінного життя.

Проект Гуманітарного штабу Ріната Ахметова «Здорове серце» стартував у лютому 2017 року та покликаний рятувати дітей із діагнозом вада серця. А таких в Україні щорічно народжується приблизно 4500 осіб. Приблизно половині можна допомогти забути про страшний діагноз, встановивши в серці оклюдер, який закриває отвір у серцевій перегородці, який у здорових малюків затягується самостійно.

За проектом «Здорове серце» допомогу можуть отримати діти до 18 років, які проживають у Донецькій, Луганській, Харківській і Запорізькій областях. Проект передбачає забезпечення проведення операцій на серці дітей із діагнозами: відкрита артеріальна протока, дефект міжпередсердної та міжшлуночкової перегородки.