Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Чому такі важливі дітям новорічні іграшки, або як здійснити мрію

31.12.2019

 

Грудень для багатьох із нас — час свят і подарунків. Діти чекають дива, батьки на ці кілька днів стають справжніми чарівниками. Кожен дорослий пам'ятає себе дитиною, і тому хоче виконати дитячу мрію про подарунок. Як її правильно виконати — розповість експерт Фонду Ріната Ахметова, корекційний педагог Наталя Липовець.

«Іграшки. Що може бути кращим? Кращим може бути тільки мішок іграшок! Діти пишуть листи Дідові Морозу, причому навіть ті з них, хто точно знає, що подарунки на свято купує матуся, татко або бабуся. Діти мріють! Напевно, це найголовніше, що є в дитинстві: здатність вірити в мрію, у чудо, чекати його та сподіватися. Ми, дорослі, десь знаходимо сили й ресурси виконувати ці дитячі мрії. Як же приємно дарувати подарунки! Конячка, або паровоз, або конструктор. Це ж цілий світ, реальний і чарівний одночасно.

Через взаємодію з іграшкою дитина трансформує свої страхи. Ви знали про це? Через гру можна зрозуміти, що турбує малюка, як він готовий виходити з кризи, які навички в нього закладені Творцем. Гра, по суті, це життя. Тут Шекспір має рацію. Отже, ми знаємо бажання наших дітей, але, на жаль, далеко не завжди ми можемо собі дозволити купити дорогі подарунки. Саме через це взагалі не варто турбуватися. Найпростіше, на що здатний кожен батько — створити таємницю... Як?

Влаштувати похід за чарівним скарбом. Що для цього потрібно:

- купити подаруночок (можна пару дрібних іграшок і цукерку);

- заховати подаруночок у коробку, перев'язати стрічкою;

- сходити до найближчого парку і вибрати затишне місце у великому чагарнику, на невисокому дереві або під трухлявим пнем;

- намалювати карту для пошуку скарбу;

- завчасно покласти скарб у призначене місце;

- дати згорнуту в сувій карту дитині (дітям), супроводжуючи процес чарівними заклинаннями;

- разом вирушити на пошуки, допомагаючи дитині з орієнтацією на місцевості.

Повірте, шановні батьки, ви отримаєте такий заряд радості та святкового настрою, що це запам'ятається надовго.

Інший варіант. Провести майстер-клас із випікання різдвяного печива. Разом із дітьми, все по-чесному. Усі залучені до процесу! Буде багато борошна, сміху та смакоти.

Ще можна зайнятися рукоділлям із природних матеріалів.

Наламати гілочок сосни, зібрати шишок, нарізати зі старого яскравого шарфика стрічок і зробити віночки.

Прикрасити своє житло, подарувати друзям, сусідам. Важливим є процес, і залучення в нього всіх членів сім'ї.

Ці години стануть незабутніми в житті вашої родини.