Гаряча лінія 0800509001
ua
ua

Чому не можна отримати електронне пенсійне посвідчення за дорученням?

18.12.2016

Для ідентифікації одержувачів соціальних виплат переселенців, які отримують пенсії (за віком, інвалідністю та ін.), здійснюється випуск платіжних карток із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника і його електронного цифрового підпису. Для одержувачів пенсій така картка одночасно є пенсійним посвідченням. Про це пишуть «Донецкие новости».

Як повідомляє адміністрація управління Пенсійного фонду України в м Краматорську, для виготовлення електронного пенсійного посвідчення (далі ЕПП) внутрішньо переміщеним особам (ВПО) потрібно особисто звернутися до органу Пенсійного фонду, де вони перебувають на обліку, і надати пакет документів:

  • паспорт,
  • довідку про присвоєння ідентифікаційного номера,
  • довідку про узяття на облік внутрішньо переміщеної особи,
  • фотографію 3 х 2,5 см.

У пенсійному фонді акцентують, що за дорученням ЕПП не оформлюють, оскільки це не передбачено законодавством. ЕПП оформляється на ім’я особи, якій призначено пенсію.

За неповнолітніх і недієздатних одержувачів пенсій документи подають законні представники, опікуни, піклувальники. Таким особам необхідно мати документи, що підтверджують їхній власний статус, паспорт та ідентифікаційний код.

У разі, якщо пенсія призначена неповнолітній або недієздатній особі, або особі, цивільна дієздатність якої обмежена, в електронному пенсійному посвідченні (в позначці «Вид пенсії») вказуються прізвище, ім’я та по батькові одного з батьків або опікуна, або піклувальника.

Видавання платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням, здійснюється установою «Ощадбанку», вказаною пенсіонером у заяві.

ДЖЕРЕЛО